Egyre többen esznek kekszeket a rostok miatt
A teljes kiőrlésű gabonából készült, nagyobb rosttartalmú kekszek és piskóták felé tolódik el a fogyasztás Magyarországon, amiből a szakemberek azt a következtetést vonták le, hogy mind többen esznek tudatosabban.
A magyar fogyasztók tavaly 23 milliárd forintot költöttek kekszre és piskótára, ezekből 27 ezer tonna fogyott el - derült ki a Magyar Édességgyártók Szövetsége és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége sajtótájékoztatóján.
A legnépszerűbb az édes keksz, ami az összmennyiség egyharmadát teszi ki. A leggyakrabban otthon és délután eszünk ilyen ételeket - mondta egy felmérés alapján Sánta Sándor, az édességgyártói szövetség elnöke.
Sokak véleménye ellenére a rostban gazdag kekszek és piskóták alkalmasak fogyás elősegítésére, de főleg a teljes kiőrlésű gabonából készültek. Ezek az ételek a szív- és érrendszeri, valamint a rákos betegségek megelőzésében is szerepet kaphatnak - mondta Antal Emese, a dietetikusok szövetségének elnöke.
Ezek is érdekelhetik |
(FH)