Egyre többen esznek kekszeket a rostok miatt

Független Hírügynökség
megjelent:

A teljes kiőrlésű gabonából készült, nagyobb rosttartalmú kekszek és piskóták felé tolódik el a fogyasztás Magyarországon, amiből a szakemberek azt a következtetést vonták le, hogy mind többen esznek tudatosabban.

A magyar fogyasztók tavaly 23 milliárd forintot költöttek kekszre és piskótára, ezekből 27 ezer tonna fogyott el - derült ki a Magyar Édességgyártók Szövetsége és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége sajtótájékoztatóján.

A legnépszerűbb az édes keksz, ami az összmennyiség egyharmadát teszi ki. A leggyakrabban otthon és délután eszünk ilyen ételeket - mondta egy felmérés alapján Sánta Sándor, az édességgyártói szövetség elnöke.

Sokak véleménye ellenére a rostban gazdag kekszek és piskóták alkalmasak fogyás elősegítésére, de főleg a teljes kiőrlésű gabonából készültek. Ezek az ételek a szív- és érrendszeri, valamint a rákos betegségek megelőzésében is szerepet kaphatnak - mondta Antal Emese, a dietetikusok szövetségének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

(FH)

Cikkajánló

A rostok szerepe az étrendben

Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
Rostok
Rostoknak nevezzük azon szénhidrátok csoportját, amelyeket szervezetünk nem képes lebontani. Az élelmi rostok a táplálékban lévő emészthetetlen, összetett szénhidrátok (poliszacharidok). Rostok kizárólag növényekben találhatóak meg, és létfontosságú szerepet töltenek be az emésztésben.
Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.