• Hétvégén is adhat vért

    Szerző: Magyar Vöröskereszt

    Szombatonként is szervez véradást a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete forró évszakban a megnövekedett vérigény miatt.

    Nyár derekán a véradók többsége szabadságra megy, miközben a vérszükséglet gyakran megemelkedik a nagyrendezvények, a nagy forgalom és az operációk miatt. Hétvégén is adhatnak vért Hajdú-Biharban a segíteni vágyó lakók és az itt nyaralók, mert a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete szombatonként strandokon, szabadidős programokon szervez véradásokat nyár végéig.

    Július 26-án Hajdúböszörményben a Bocskai Gyógyfürdőben 9 és 13 óra között várják a donorokat, s augusztus 2-án a hajdúnánási Városi Gyógyfürdőben 11-től 16-30-ig. Egy hét múlva Polgáron a Városgondnokság épületében adhatnak vért a donorok 9.00-15.30 között, majd a strandon a Vámpírok éjszakája című parádét élvezhetik.

    A hajdúböszörményi III. Hajdúsági Expo és hivatalos magyar amatőr traktorhúzó bajnokságon is tartanak véradást a vöröskeresztesek 12.00-től 14.30-ig a Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban. A következő szombaton Hajdúdorogon a Strandfürdőben 14.00 órától adhatnak vért a donorok 17.00 óráig.

    Természetesen hétköznap továbbra zakatolnak a véradások. Ezen a héten Újtikosra, Nyírmrátonfalvára települ ki véradással a jótékonysági szervezet július 23-án; Téglásra és Balmazújvárosra 25-én. Mint egész évben, hétfőn, szerdán és pénteken 7.30-tól 17.00 óráig a Debreceni Regionális Vérellátó Központban várják a donorokat.

    Hirdetés

    Nyer vele a donor is

    Nagyon fontos, hogy a donorok bőségesen fogyasszanak folyadékot és a napszaknak megfelelően étkezzenek. A jelentkezőket csak eredeti TAJ-kártyával, személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával tudják regisztrálni.

    A véradással a donor is nyer, hiszen – más helyzetben költséges – egészségügyi szűréseken esik át minden vérkészítmény.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

     

    Legutóbb frissült: 2014.07.22 18:15
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Nyári szépségápolási tanácsok

    A nyári napfény jó hatással van kedvünkre, de igencsak sok gondot okozhat a szemnek, a bőrnek és a hajnak.

    Hogyan tároljuk a gyógyszereket a nyári melegben?

    Hőség idején a gyógyszerek tárolásával, szedésével kapcsolatban különösen körültekintőnek kell lennünk.

    Az intim higiénia nyári kérdései

    Még javában tart a nyár, a strandszezon, a hőség, csakhogy a meleg és nedves környezetben nemcsak mi érezzük remekül magunkat, hanem a baktériumok is. Gyorsabban szaporodnak ilyenkor, számtalan kellemetlenséget okoznak, így a fertőzésveszélytől is tartani kell. Érdemes elővigyázatosnak lenni, és az év többi napjánál sokkal nagyobb gondot fordítani az intim higiéniára.

    Strand, fagyi: biztonságban vagyunk?

    A nyárhoz elválaszthatatlanul hozzátartozik a fagyi, a pancsolás, a lángos. Azonban mielőtt belevetjük magunkat a nyári örömökbe, érdemes tájékozódni: egészségünket, épségünket nem tesszük-e kockára?

    Szív- és érrendszeri betegségek és a nyár

    A nyári meleg az egészségeseket is gyakran próbára teszi. A nagyobb mértékű párolgás és az izzadás okozta folyadékvesztést pótolni kell. A melegben a bőr erei kitágulnak, ennek hatására csökken a vérnyomás.

    Szívbetegségek és hőség: Hogy lehet könnyebben elviselni?

    A nyári magas hőmérséklet sokakat megvisel. Különösen az idősek, a várandós nők és a betegek szervezetét terheli meg a nagy hőség.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.