• Felkészülten a katasztrófákra

    Szerző: Magyar Vöröskereszt

    Megkezdődött a Magyar Vöröskereszt katasztrófavédelmi tábora Hajdúszoboszlón. Az egyhetes táborra 18 és 24 év közötti, elsősorban a Duna menti településen élő fiatalok jelentkeztek. A résztvevők testközelből tapasztalhatják meg, mi a teendő árvíz vagy más katasztrófahelyzet idején.

    A július 21-ig tartó tábor tematikája elsősorban az árvízi védekezés köré épül, de emellett a , a pszichoszociális segítségnyújtás, az  elsősegélynyújtás, a befogadóhely kezelés valamint a telekommunikációs és rádióforgalmazási ismeretek is hangsúlyos szerepet kapnak.

    Hirdetés

    A táborozók megismerkedhetnek Magyarország katasztrófa veszélyeztetettségével és a nemzeti védekezés rendszerével.  Szimulációs gyakorlat során kipróbálhatják a kutatás-mentési feladatokat, erdős területen eltűnt személy keresésének módszertanát és eszközeit, valamint a speciális körülmények között végzett elsősegélynyújtás alapfogásait.

    Vöröskeresztes elsősegélynyújtók a Balatonon

    A Magyar Vöröskereszt idén nyolcadik alkalommal indította el Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát 13 Balaton-parti település 20 strandján, június 30. és augusztus 22. között. A programban résztvevő közel 300 fiatal önkéntes minden nap délelőtt 10 és este 6 óra között látja el a vízben és vízparton szerzett sérüléseket. Közel háromszáz képzett vöröskeresztes elsősegélynyújtó vigyáz a strandolókra a Balatonon a nyáron.>>

    (Magyar Vöröskereszt)

    Legutóbb frissült: 2014.07.20 16:44
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Tájfun után: gyermekosztályt szeretne létrehozni a magyar orvoscsoport a Fülöp-szigeteken

    A Magyar Református Szeretetszolgálat terve, hogy létrehoznak egy gyermekosztályt a fülöp-szigeteki Tacloban városában, ehhez gyűjtenek most anyagi és tárgyi adományokat. Osgyán Dániel, a szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója, a nemzetközi munkacsoport vezetője nyilatkozott a WEBBeteg.hu portálnak.

    Haiyan tájfun: Ön is segíthet

    A legfrissebb adatok szerint több mint 5,4 millió károsultja van a Fülöp-szigetek központi részén végig söprő Haiyan tájfunnak.

    Újraindult az ökumenikus adományvonal, a hétvégén a nélkülöző családoknak gyűjtenek

    Újra hívható az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonala, az újraindulás első napján, szombaton a tatai Víz, Zene, Virág fesztivállal együttműködésben a nélkülöző családoknak hirdetnek gyűjtést.

    ÁNTSZ: stabil a járványügyi helyzet

    Stabil a járványügyi helyzet az árvízzel érintett területeken, nincsenek fertőző megbetegedések halmozódására utaló jelek a Duna mentén, a kedvező helyzet megőrzéséhez azonban továbbra is szükséges az általános higiénés szabályok fokozott betartása - közölte az ÁNTSZ szerdán az MTI-vel.

    Penészmentesítés és fertőtlenítés árvíz után

    Az árvizek nem csak a balesetveszély és az ivóvízbázis fertőzése révén fenyegetik az egészségünket. A levonuló ár nyomán a beázott falakon, átnedvesedett bútorokon, elpusztult növényzeten elszaporodnak a penészgombák, amelyek allergiát és asztmát okozhatnak. A megoldási lehetőségekről dr. Magyar Donát, a Budai Allergiaközpont aerobiológusa beszélt.

    Árvíz után: hogyan és mit fertőtlenítsünk?

    A rendkívüli dunai árhullám levonulása után elsősorban a zárt terek fertőtlenítéséről kell gondoskodniuk az árvízzel érintett területeken élőknek, az ingatlanok tulajdonosainak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.