Gördülékenyebben adományozhatnak

Szerző: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Megnyílt a vöröskeresztes adománykezelő hely Debrecenben, a Cegléd utca 6. szám alatt. A területi szervezet itt veszi át az adományokat, és fogadja a segítséget kérőket nyitva tartási időben vagy telefonos egyeztetéssel.

Tizenegy éve vezetem a Magyar Vöröskereszt Debreceni Területi Szervezetét, s eddig napi szinten küszködtünk az adománykezelő hely hiányával. Az irodában és udvarán – az időjárás szeszélyének kitéve – tudtunk adományozni. Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy Debrecen Megyei Jogú Város közgyűlése úgy döntött, Cegléd utca 6. szám alatti ingatlanát használhatjuk e célra – mondta Serfőzőné Bencsik Margit területi vezető június 25-én délelőtt, amikor hivatalosan átvette Dr. Papp László alpolgármestertől és Ujvárosy Andrásnétől, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatójától az adományosztó helyet.

Új helyen, méltó körülmények között

Ezen túl a Cegléd utca 6. szám alatt veszik át az adományokat, és az adománykérőket is itt fogadják hétfőn és pénteken 8 és 12 óra között, szerdán 12-től 16-ig. Ha valaki máskor tud jönni, a 52/414-321-es telefonon egyeztethet.

Kezdetektől a Vöröskereszt mellett

Szoros együttműködésben álltak a város történetében a vezetők a Vöröskereszttel– mondta Dr. Papp László alpolgármester. A kezdetektől támogatták lehetőségeikhez mérten a szervezet munkáját. Első elnöke 1883-ban, a debreceni szervezet megalakításakor maga a polgármester volt, Simonffy Emil. Baltazár Dezső református püspök is szerepet vállalt a karitatív szervezet életében – fűzte hozzá, majd hangsúlyozta: szép példája az együttműködésnek, hogy 2014. februárjában a közgyűlés látva az adománygyűjtő hely hiánya miatti nehézségeket, jóváhagyta, hogy e 60 négyzetméteres helyiséget adománygyűjtő, -osztó és raktározási célra használja a szervezet.

Mindent, amit még valaki használhat

Remélem, hosszú ideig használhatja szociális feladataira a Vöröskereszt debreceni szervezete a helyiséget. Kérem a városban élő embereket, hogy adományaikat továbbra is ajánlják fel a helyi Vöröskeresztnek, mert munkatársai és önkéntesei azoknak juttatják el az adományt, akik leginkább rászorulnak. E helyen érezheti a rászoruló, hogy mindenki azért van itt, mert segíteni akar neki – hívta fel a figyelmet rá Dr. Széles Dezsőné a Vöröskereszt megyei elnöke.

Hátrányos, sokszor nagyon súlyos élethelyzetben élő nagycsaládosok, idős, egyedülálló nyugdíjasok, magányos, beteg emberek számítanak a Vöröskereszt adományaira.
Elsősorban tartós élelmiszerre, tisztító, tisztálkodási szerekre van szükségük, a lét alapvető szükségleteire. – Mindent, amit egy másik ember még használni tud szeretettel várunk – mondta Serfőzőné Bencsik Margit. A szervezet hitelét is növeli az adományozó hely, mert a felajánlók láthatják, hogy jó helyre kerül az adományuk – jegyezte meg.

(Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ízületi kopás Ízületi kopás

Ha nem kezelik, a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

Minden tizedik gyermeket és a...

Hőségriadó van, itt vannak a kánikulai éjszakák, amikor sokszor aludni sem tudunk a rekkenő melegtől. Felkelünk, mert megszomjaztunk, hálóruhát...

10 ok, ami ujjdagadást okozhat

Az ujjak dagadása általában ártalmatlan, de van, amikor egy súlyosabb, háttérben meghúzódó állapotra utal. Íme, az ujjdagadás (dactylitis)...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.