Gördülékenyebben adományozhatnak

Magyar Vöröskereszt Hajdú- Bihar Megyei Szervezete
megjelent:

Megnyílt a vöröskeresztes adománykezelő hely Debrecenben, a Cegléd utca 6. szám alatt. A területi szervezet itt veszi át az adományokat, és fogadja a segítséget kérőket nyitva tartási időben vagy telefonos egyeztetéssel.

Tizenegy éve vezetem a Magyar Vöröskereszt Debreceni Területi Szervezetét, s eddig napi szinten küszködtünk az adománykezelő hely hiányával. Az irodában és udvarán – az időjárás szeszélyének kitéve – tudtunk adományozni. Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy Debrecen Megyei Jogú Város közgyűlése úgy döntött, Cegléd utca 6. szám alatti ingatlanát használhatjuk e célra – mondta Serfőzőné Bencsik Margit területi vezető június 25-én délelőtt, amikor hivatalosan átvette Dr. Papp László alpolgármestertől és Ujvárosy Andrásnétől, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatójától az adományosztó helyet.

átadásÚj helyen, méltó körülmények között

Ezen túl a Cegléd utca 6. szám alatt veszik át az adományokat, és az adománykérőket is itt fogadják hétfőn és pénteken 8 és 12 óra között, szerdán 12-től 16-ig. Ha valaki máskor tud jönni, a 52/414-321-es telefonon egyeztethet.

Kezdetektől a Vöröskereszt mellett

Szoros együttműködésben álltak a város történetében a vezetők a Vöröskereszttel– mondta Dr. Papp László alpolgármester. A kezdetektől támogatták lehetőségeikhez mérten a szervezet munkáját. Első elnöke 1883-ban, a debreceni szervezet megalakításakor maga a polgármester volt, Simonffy Emil. Baltazár Dezső református püspök is szerepet vállalt a karitatív szervezet életében – fűzte hozzá, majd hangsúlyozta: szép példája az együttműködésnek, hogy 2014. februárjában a közgyűlés látva az adománygyűjtő hely hiánya miatti nehézségeket, jóváhagyta, hogy e 60 négyzetméteres helyiséget adománygyűjtő, -osztó és raktározási célra használja a szervezet.

Mindent, amit még valaki használhat

átadásRemélem, hosszú ideig használhatja szociális feladataira a Vöröskereszt debreceni szervezete a helyiséget. Kérem a városban élő embereket, hogy adományaikat továbbra is ajánlják fel a helyi Vöröskeresztnek, mert munkatársai és önkéntesei azoknak juttatják el az adományt, akik leginkább rászorulnak. E helyen érezheti a rászoruló, hogy mindenki azért van itt, mert segíteni akar neki – hívta fel a figyelmet rá Dr. Széles Dezsőné a Vöröskereszt megyei elnöke.

Hátrányos, sokszor nagyon súlyos élethelyzetben élő nagycsaládosok, idős, egyedülálló nyugdíjasok, magányos, beteg emberek számítanak a Vöröskereszt adományaira.
Elsősorban tartós élelmiszerre, tisztító, tisztálkodási szerekre van szükségük, a lét alapvető szükségleteire. – Mindent, amit egy másik ember még használni tud szeretettel várunk – mondta Serfőzőné Bencsik Margit. A szervezet hitelét is növeli az adományozó hely, mert a felajánlók láthatják, hogy jó helyre kerül az adományuk – jegyezte meg.

(Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.