Idén is 12 ezer beteg értékeli az Astellas-díjra jelölt szakdolgozói csoportok munkáját

Szerző: www.astellasdij.hu/evszakdolgozoja

A 2014-es Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázaton felterjesztett mintegy félszáz csoportnál már javában zajlik a kötelezően előírt 21 napos betegelégedettségi felmérés.

A jelölt csapatok átlagos havi forgalma alapján idén mintegy 12 ezer beteg és hozzátartozó fejezheti ki véleményét a nővérek és ápolók munkájával, a páciensekhez való hozzáállásával kapcsolatban. Míg a vezetők méltatása a csoportok tagjainak szakmai hozzáértéséről, addig a betegek észrevételei emberségükről és figyelmességükről tesznek tanúságot.

Az Astellas Pharma, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Kórházszövetség és a négy hazai egyetemi klinikai központ közös szervezésében idén negyedik alkalommal meghirdetett pályázat ismét a példaképként állítható, emberileg és szakmailag egyaránt kiemelkedő teljesítmények felkutatását és a nyilvánosság előtti bemutatását tűzte ki céljául.

„A pályázaton olyan szakembereket, illetve munkaközösségeket kívánunk elismerni, akik szakmai felkészültségükkel, elhivatottságukkal, személyes példamutatásukkal erősítik e hivatás presztízsét, életútjuk pedig mind a szakmát gyakorlók, mind pedig a pályára készülők előtt követendő mintaként szolgálhat. Számos felmérés igazolja, hogy a gyógyulás folyamatában az egészségügyi dolgozók szakmai felkészültsége és tapasztalata mellett az emberség, az empátia és a kölcsönös bizalom is meghatározó szerepet kap. Mivel a szakmaiság és az emberség egymást kiegészítő, egyformán fontos jellemzői a legkiválóbbaknak, ezért különösen indokolt, hogy a minősítés során a szakmai vezetők értékelése mellett a jelöltekkel kapcsolatba kerülő betegek is kifejezhessék véleményüket, tapasztalataikat.” – nyilatkozta Dr. Markovich György, az Astellas-díj egyik alapítója.

Az idei pályázatra három szakterületről összesen 47 érvényes csoportos jelölés érkezett, amelynek révén több mint 800 egészségügyi szakdolgozó napi teljesítményére sikerült ráirányítani a nyilvánosság figyelmét. Egyéni kategóriában még 2014. június 24-ig várják a felterjesztéseket a szervezők, az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak átadására a tervek szerint 2014. július 11-én kerül sor. Valamennyi idei jelölt adatlapja megtekinthető az alábbi linken (a lista folyamatosan frissül): www.evszakdolgozoja.astellasdij.hu/candidates

Pályázati információk: www.astellasdij.hu/evszakdolgozoja

Facebook: www.facebook.com/astellas.azevszakdolgozoja

(Forrás: Astellas Díj)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Adójóváírás betegség miatt -...

A személyi kedvezmény igénybevétele szempontjából a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségek köre 2019. január 1-jén bővült utoljára....

Mi lesz velünk a járvány után? A...

Végre kinyitott az ország, és bár még fertőtlenítővel, néha maszkban, de végre újra „szabadok lehetünk”. Régóta vártunk erre. De vajon...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.