• Pályázat hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó intézményeknek

    Szerző: MTI

    Az Amerikai Kereskedelmi Kamara alapítványa (AmCham Alapítvány) országos pályázatot hirdet Mi leszek, ha 25 leszek? címmel hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó intézmények számára.

    A pályázaton Magyarországon bejegyzett civil szervezetek, alapítványok és egyesületek vehetnek részt. A jelentkezéseket postai úton, az Amerikai Kereskedelmi Kamara címén (1051 Budapest, Szent István tér 11.) várják július 31-ig - közölte az alapítvány az MTI-vel.

    Minden szervezet csak egy programmal pályázhat az egészséges életmódra nevelés, a gyerekek oktatása vagy a tehetséggondozás témakörökben.

    Hirdetés

    A pályázat követelményei, az elbírálás szempontjai

    Az alapítvány előnyben részesíti azokat a programokat, amelyek nagy létszámú gyermekcsoportokhoz szólnak, hosszú távúak, környezetbarát megoldásokat valósítanának meg és a hátrányos helyzetű 18 év alatti gyermekcsoportokon segítenének.

    A pályázati munkának tartalmaznia kell az ötletpályázatot, a közösségi tervezési folyamatot, valamint a feltételrendszert és költségvetést. A felhívást az AmCham Alapítvány alakulásának 25. évfordulója alkalmából hirdeti meg.

    Célja, hogy olyan gyermekintézményeket - és példaértékű projekteket - támogasson, amelyek a nehéz körülmények ellenére is képesek hosszú távon gondolkodni, összefogni és motiválni egy kisebb-nagyobb közösséget, valamint munkájukkal, ötleteikkel és kitartásukkal hozzájárulni egy program, beruházás sikeréhez, elindulásához. A rendelkezésre álló keretösszeg 10 millió forint.

    (MTI)

    Módosítva: 2014.06.06 16:25, Megjelenés: 2014.06.06 16:25
   • Cikkajánló

    Anyatejes táplálás

    Anyatejes táplálás

    Dr. Lesznyák Judit

    A babák számára legideálisabb tápanyag-összetétellel az édesanyák teje szolgál.

    Koronavírus - megyénként

    Koronavírus - megyénként

    koronavirus.gov.hu

    Közzétették a koronavírus-fertőzés hazai alakulását megyékre bontva.

    A jó házasságok a megbecsülésből és a szeretetből táplálkoznak

    Az elmúlt egy évtizedben jelentősen csökkent a házasodási kedv hazánkban, s minden harmadik frigy válással végződik ma is. A fiatalok és az új párt találók is inkább a különélést vagy a hivatalos szentesítés nélküli együttélést választják. Úgy tűnik, félnek elköteleződni a nők és a férfiak is, viszont a társtalanság elviselése is veszélyeket rejthet a kiegyensúlyozott, egészséges testi-lelki élet fenntartásában.

    Postprandiális hipotenzió - A vérnyomás csökkenése étkezés után

    Azt az állapotot, amikor étkezés után csökken a vérnyomás, postprandiális hipotenziónak nevezik. A postprandiális kifejezés az étkezés utáni időszakra utal, míg a hipotenzió alacsony vérnyomást jelent.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.