• Még 3 napig élt a lélegeztetőgépről való lekapcsolás után

    Szerző: WEBBeteg - Cs.K. fordító

    A megtört szívű férfi, aki beleegyezett abba, hogy feleségét lekapcsolják az őt életben tartó gépekről, csak később tudta meg, hogy a nő ezután még 3 napig élt.

    Az angliai West Bromwich kórház orvosai azt mondták a 65 éves Malcom Greenhillnek, hogy felesége pár perccel a gépekről való lekapcsolás után már nem fog élni, így a férj miután elköszönt a haldokló nőtől, hazament, hogy közölje gyermekeikkel édesanyjuk halálhírét. A 62 éves nő megbotlott, és legurult házuk emeleti lépcsőjéről. A férj talált rá a mozdulatlan testre, így került kórházba, ahol agyvérzést állapítottak meg nála. Mivel az orvosok szerint menthetetlen volt, és csak a gépek tartották életben, a férj beleegyezett a gépekről való lekapcsolásba. 

    Mikor három nappal később betelefonált a kórházba, hogy a temetés megszervezéséhez egyeztessen a holttest kiadásáról, sokkoló hírt kapott: a felesége még mindig él és magától lélegzik. A család azonnal a kórházba sietett, és a nő aznap este bekövetkező haláláig mindvégig vele volt.

    Hirdetés
    Mesterséges kóma: Mikor választják ezt az orvosok?

    Amikor az agy jelentős mértékben sérül, megduzzadhat, akárcsak a bokánk vagy térdünk egy komolyabb sérüléskor. Bármilyen szöveti sérülés a testben, függetlenül annak elhelyezkedésétől duzzanattal jár. Mesterséges kóma: Mikor választják ezt az orvosok?

    A férfi teljes körű vizsgálatot szeretne, hogy kiderüljön, kinek a hibájából kellett kétszer is végignéznie felesége halálát. Amint azt a bíróságon is elmondta, nem hagyta volna el a felesége betegágyát, ha tudja, hogy az asszony még életben van. Ám mivel az orvosok azt mondták, semmit nem tehetnek a nőért, akit csak a lélegeztetőgép tart életben, és szerintük nincs értelme meghosszabbítani annak szenvedését, a férj beleegyezett a lekapcsolásába.

    A családot felháborítja, hogy 3 napig senki nem szólt nekik arról, hogy az asszony életben van, és a beteg teljesen magára volt hagyva. Nemhogy nem hívta őket senki, de csak akkor derült fény a dologra, mikor a férj telefonja után a kórház hullaházában nem találták a nő holttestét.

    A férj szombaton kapcsolta le a lélegeztetőgépet, s akkor azt mondták neki, kedden érdeklődjön a holttest kiadásáról. Így, és csak ekkor derült ki, hogy a nő még mindig a betegosztályon fekszik.

    A halottkém a nyomozást három hónapra elnapolta a meglehetősen rendkívüli fordulatra hivatkozva,  illetve hogy ideje legyen arra, hogy  pontos orvosi információkhoz jusson, és kideríthesse, mi is történt valójában a köztes napokon.

    A kórház szóvivője támogatásáról biztosította a családot. Szerintük hatalmas kommunikációs hiba történt a család és a kórház alkalmazottai között, és minden tudásukkal segítik a nyomozás mielőbbi lezárást, a felelős megtalálását.

    (WEBBeteg - Cs.K., fordító; Forrás: dailymail)

    Módosítva: 2014.05.20 15:45, Megjelenés: 2014.05.20 15:45
   • Cikkajánló

    Koronavírus-járvány

    Koronavírus-járvány

    koronavirus.gov.hu

    Aki légúti tüneteket tapasztal, az ne menjen közösségbe!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdolna

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    Az F-vitamin - avagy a telítetlen zsírsavak

    Az F-vitamin a telítetlen zsírsavak csoportját foglalja magába. Az F-vitamin egy régebbi elnevezés, de mai értelemben már nem soroljuk ezeket a vegyületeket a vitaminok csoportjába, ugyanis a szervezetünk egészséges működéséhez nagyobb mennyiség szükséges belőlük, mint a többi vitaminból.

    Elkészültek a Magyarországon gyártott lélegeztetőgépek

    Napokon belül a magyar egészségügy rendelkezésére fog állni a külügyminisztérium által megrendelt 1000 darab, világszínvonalú lélegeztetőgép, amelyet a hazai székhelyű Celitron Medical Technologies Kft. már legyártott - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA