• Orvosokat és egészségügyi szakdolgozókat ünnepelt ma Bács-Kiskun megye

    Szerző: www.astellasdij.hu

    Az Astellas-díjhoz kapcsolódó pályázatok történetében már eddig is számos, rendkívüli teljesítményt nyújtó Bács-Kiskun megyei orvos és egészségügyi szakdolgozó került a nyilvánosság fókuszába.

    Közülük többen az élmezőnyben végeztek, hatan pedig a legjobbaknak járó díjat is elnyerték. Emberségük és példamutató szakmai teljesítményük elismeréseként a pályázatokat gondozó Astellas Pharma, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kórház ma a megyei Katona József Könyvtár dísztermébe hívta a megye és Kecskemét város elöljáróit, valamint az egészségügyi intézmények vezetőit, hogy a pályázatokon sikeresen szerepelt egészségügyi szakembereken keresztül a megye valamennyi orvos- és szakdolgozó kiválósága előtt közösen hajtsanak fejet.

    Az ünnepségen jelenlévő, az Astellas-pályázatokon korábban felterjesztett szakembereket először
    Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója köszöntötte, aki örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a kórház az Év orvosa és az Év egészségügyi szakdolgozója pályázatokon évek óta a legeredményesebbek között tudott lenni. Az eseményen részt vett Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, aki beszédében a megye egészségügyi integrációjának sikereire, a gyógyintézményekben zajló fejlesztésekre is kitért. Dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere a Megyei Kórház egykori főigazgatójaként is méltatta az ünnepelt orvosok és ápolók sikereit, kiemelve, hogy emberségükkel, szakmai felkészültségükkel, személyes példamutatásukkal nemcsak a megye, hanem a hazai egészségügy elismertségét is erősítik.

    Hirdetés

    A rendezvényen bemutatásra kerültek az Astellas-pályázatokon korábban döntőbe jutott és díjazott Bács-Kiskun megyei szakemberek: Dr. Kelemen Edit, a Megyei Kórház koraszülött részlegének vezetője, aki idén vehette át az év orvosának járó Astellas-közönségdíjat, Dr. Sántha Beáta főorvos, az Arc-, Állcsont, Szájsebészeti és Fül-Orr-Gégészeti Osztály osztályvezető-helyettese, a 2012-es Év Orvosa pályázat közönségdöntőse, Dr. Szelei Béla, a Központi Radiológiai Osztály vezetője, a 2012-es Év Orvosa pályázat szakmai döntőse, valamint Dr. Ruzsa Zoltán, az Invazív Kardiológiai Részleg vezetője, aki 2013-ban került a diagnosztikai szakterület döntősei közé. Az orvos díjazottak mellett bemutatkozott az ünneplő közönségnek Czikó Gáborné, a Megyei Kórház kiskunfélegyházi telephelyének vezető asszisztense is, aki a 2012-es Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázaton vehette át a legjobbnak járó elismerést.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Dr. Markovich György, a díjat alapító Astellas Pharma ügyvezető igazgatója köszöntő beszédében örömét fejezte ki, hogy a hét esztendővel ezelőtt életre hívott civil kezdeményezés mára rangos társadalmi és szakmai összefogássá érett és így a pályázatokon keresztül évről-évre egyre több nagyszerű teljesítmény elismerésére adnak lehetőséget. Az ünnepi rendezvényen Dr. Markovich György – az Astellas Pharma nevében – a Bács-Kiskun Megyei Kórházban évek óta eredményesen működő Onko Klub fejlesztésére 500.000 forint összegű adományt ajánlott fel.

    „A jó teljesítményhez, a gyógyítás eredményességéhez kell egy csapat” – foglalta össze az ünnepség lezárásaként tartott beszédében Dr. Mészáros János, a GYEMSZI területi igazgatója, hangsúlyozva, hogy az egészségügyi ellátás sikerében a szakmai felkészültségen túl az emberi magatartás is meghatározó szerepet játszik, és ebben valamennyi ma elismert gyógyító és ápoló példaként állítható.

    A rendezvényen a 2013-as Astellas Gyermekrajz Pályázat legszebb alkotásaiból készült, közel 50 rajzot bemutató kiállítás megnyitójára is sor került, amelyet a nagyközönség az elkövetkezendő hetekben a megyei Katona József Könyvtár Gyerekvilágában tekinthet meg.

    Az Astellas-díjhoz kötődő pályázatokról a www.astellasdij.hu weboldalon olvashatnak bővebben.

    (www.astellasdij.hu)

     

    Legutóbb frissült: 2014.05.08 16:15
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ

    A rendelet szerint az Országos Közegészségügyi Intézet elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra változik, egyidejűleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak.

    Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait

    Szeptember 3-án a Vigadóban adták át Az év praxisa a Kárpát-medencében nyerteseinek díjait, az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

    Semmelweis öröksége: Moss kezet, hogy megelőzd a fertőzést!

    Semmelweis Ignácra, a 200 évvel ezelőtt született - tapasztalatai nyomán infektológussá váló - orvosra irányul a gyógyító szakma és a közvélemény figyelme ebben a jubileumi évben. Korszakos teljesítménye, hogy felismerte a szülő nők életét fenyegető fertőzések okát, mibenlétét, majd ajánlást tett a hatékony megelőzésre. Erre emlékeznek világszerte ebben az ünnepivé emelt évben, így tett a szakértők sorában dr. Jakab Zsuzsanna, a WHO európai regionális igazgatója is.

    46407 vokssal ért véget június 2-án éjfélkor a szavazás

    Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkárságának égisze alatt szervezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza: az internetes szavazás. Rengetegen szurkoltak orvosukért, így két héten át folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.