Hétmilliárdan mesélhetik el saját Vöröskeresztes történetüket

Magyar Vöröskereszt
megjelent:

A Nemzetközi Vöröskereszt május 8-án világméretű kampányt indít Az én Vöröskereszt történetem címmel. A kampányhoz a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet októberig várja a magyarok vöröskeresztes történeteit.

Vöröskereszt Világnapja

Minden évben május 8-án ünnepeljük a Vöröskereszt Világnapját. Ezen a napon a közösség erejét, az embertársaikat segítő embereket ünnepeljük, akik veszélyhelyzetben, a média kereszttüzében, és a mindennapokban a kulisszák mögött is velünk vannak.

A világban élő hétmilliárd ember többségét, naponta érik a Vöröskereszttel kapcsolatos élmények, néha észrevétlenül is. Szinte mindenki – vagy legalább egy ismerősünk - adott már vért vagy kapott elsősegélynyújtó jó tanácsot, látogatta már meg önkéntes. Lehet, hogy nem is tudták, hogy vöröskeresztes tevékenységnek voltak részesei. Minden évben május 8-án ünnepeljük a Vöröskereszt Világnapját. Ma a közösség erejét, az embertársaikat segítő embereket ünnepeljük, akik veszélyhelyzetben, a média kereszttüzében, és a mindennapokban a kulisszák mögött is velünk vannak.

Több mint 17 millió Vöröskereszt és Vörösfélhold önkéntes és 80 millió tag lép kapcsolatba barátokkal, családokkal, szomszédokkal világszerte. Magyarországon a Magyar Vöröskeresztnek 40 ezer önkéntese és 130 ezer tagja van. Munkájuk segíti a közösség tagjainak életét. Szociális intézményekben, iskolákban, adománygyűjtéseken, véradásokon, katasztrófák esetén is találkozhatunk velük, tevékenységük célja a szenvedés enyhítése, az emberi élet és egészség védelme. Sokszor életünket megváltoztató, olykor pedig életmentő szolgáltatásokat nyújtanak.

“Magyarországon több mint 700 ezer embert érünk el évente, megerősítjük a közösségeket olyan önkéntes programokkal, mint például a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat, a 7csoda élménytábor, az Országos Elsősegélynyújtó Verseny és az Országos Felsőoktatási Véradóverseny”- mondta Kardos István főigazgató.

A Magyar Vöröskereszt 2013-ban több mint 266 ezer embernek segített szociális akciói révén, ennek összértéke meghaladta az 510 millió forintot. 2013-ban több mint 417 ezer véradó jelent meg a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradásokon. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet elsősegélynyújtó vizsgáira 2013-ban közel 70 ezren tettek sikeres vizsgát. A keresőszolgálat évente több száz embernek segít a világháborúban eltűnt vagy külföldre szakadt hozzátartozói keresésében a világ minden táján.

A Magyar Vöröskereszt a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom tagja, amely már több mint 150 éve végzi humanitárius munkáját világszerte. A Vöröskereszt és Vörösfélhold évente 180 millió embernek nyújt segítséget a világon közösségi programokkal, katasztrófa-válaszadási tevékenységgel és azzal, hogy életben tartja a reményt.

„Az emberekben ott rejlik a segíteni és adni akarás vágya. Ez végigkíséri az emberiség történelmét” - mondta Bekele Geleta, a Nemzetközi Vöröskereszt (IFRC) főtitkára. “Mindegyikünkben ott rejlik az emberiesség, a Vöröskereszt és Vörösfélhold, pedig az a szervezet, amelyben az emberek közösen tudnak tenni egymásért és ezzel megsokszorozhatják segítő munkájuk hatását.”

"A Vöröskereszt és Vörösfélhold világméretű önkéntes hálózata, tevékenységének mértéke és hatósugara, valamint a helyi közösségekben végzett munkája egyszerűen egyedülálló" - mondta Yves Daccord , a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának főigazgatója.

" Bárhová megyek a világban, az emberek történeteket mesélnek arról, hogy hogyan találkoztak a munkánkkal, vagy melyik ismerősük vöröskeresztes. Az emberek ismerik a Mozgalmat. "

Mindenkinek van egy Vöröskereszt/Vörösfélhold története. A Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom világnapján arra kérünk mindenkit, hogy ossza meg a saját vöröskeresztes történetét családjával és barátaival és velünk a http://voroskereszt.tumblr.com/ oldalon.

támogatás

(Magyar Vöröskereszt)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.