Egy lépéssel a betegségek előtt

Szerző: WEBBeteg

Ha rendelkezünk egészségbiztosítással nemcsak későbbi egészségügyi többletkiadásainkat fedezhetjük, hanem rövid várakozási idővel, beutaló nélkül is igénybe vehetjük a megelőző jellegű szűrővizsgálatokat.

A téma cikkei

Egészségbiztosítás - Önnek is szüksége lehet rá!

Közhely, hogy minél korábbi stádiumban diagnosztizálnak egy betegséget, annál nagyobb az esély a teljes gyógyulásra. Ennek ellenére a magyar lakosságnak csak elhanyagolható hányada jár megelőző céllal orvoshoz. Egyik lehetséges magyarázat, hogy a szűrési jellegű ellátások nagy részéhez háziorvosi beutaló szükséges, ami a folyamat időigényét jelentősen megnöveli, másrészt bizonyos szűrővizsgálatok csak orvosilag indokolt esetben vehetőek igénybe.

A szolgáltatás-finanszírozó egészségbiztosításoknál a legtöbb esetben a biztosítottnak lehetősége van olyan szolgáltatási csomagot választani, mely magában foglalja a prevenciós vizsgálatokat, vagy kiegészítő szolgáltatásként is megvásárolhatja meglévő vagy választandó csomagjához.

A szűrővizsgálatok köre biztosítónként és szolgáltatási csomagonként eltér, de jellemzően belgyógyászati szakvizsgálat, EKG, mellkasröntgen, hasi és kismedencei ultrahang, hölgyek esetében nőgyógyászati, férfiaknál urológiai, illetve laborvizsgálatok alkotják a kínálatot, melyek nagyban hozzájárulhatnak a Magyarországon fő halálozási tényezőnek számító szív- és érrendszeri megbetegedések, rosszindulatú daganatok, illetve a cukorbetegség korai stádiumban történő felismeréséhez a szűrővizsgálatokon résztvevők életkilátásai így jelentősen javulhatnak.

Egészségbiztosítás

Egyre több biztosító jelenik meg a piacon a legkülönbözőbb csomag ajánlatokkal. A legnagyobb eltérések a biztosítással fedezett egészségügyi szolgáltatásokban tapasztalhatók, az igénybe vétel módja, és ennél fogva a díjak szerint. A közös előnye a magán-egészségügyi ellátást biztosító szolgáltatási csomagoknak, hogy lehetővé teszik a várakozás nélküli, akár korlátlan orvosi ellátást.

(WEBBeteg)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

A vérben lévő szabad...

A D-vitamin hiánya gyakori Európában, különösen az idős embereknél. Számos, többnyire az öregedéssel kapcsolatos betegség, például szív- és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.