• Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat negyedszerre

    Szerző: WEBBeteg

    2014 áprilisában negyedik alkalommal indul útjára az egészségügyi szakdolgozói hivatás, a kiemelkedő szakmai teljesítmények méltó elismeréséért és a pályán maradás erősítéséért életre hívott Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat.

    Hetedik alkalommal találtak gazdára az Astellas-díjak

    A budapesti Larus Rendezvényközpontban tartott díjátadó ünnepségen az Astellas-díj - Az év orvosa, valamint a Média az orvosokért pályázatok idei legjobbjai vehették át elismeréseiket. Tovább a cikkre>>

    Az elmúlt években a pályázaton összesen 221 egyéni és 123 csoportos jelölés érkezett, melyeken keresztül mostanáig több mint 2000 szakdolgozó munkájára sikerült ráirányítani a nyilvánosság figyelmét. Közülük ma már 79-en Astellas-díjasok.

    A pályázatot a 2006-ban alapított Astellas-díjhoz kapcsolódóan az Astellas Pharma hívta életre, a kezdeményezéshez pedig rövidesen a Semmelweis Egyetem és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara egyaránt csatlakozott. A meghirdetők köre az elmúlt évek során először a hazai egészségügyi szakdolgozói képzésben érintett további három legnagyobb hazai egyetemmel, majd idén a Magyar Kórházszövetséggel tovább bővült, így mára a pályázat körül minden eddiginél szélesebb összefogás alakult ki. A fővédnökséget az idei esztendőben is Prof. Dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora vállalta el.

    Hirdetés

    „Hisszük és valljuk, hogy a pályázat nem kizárólag a jelöltekre és az őket felterjesztő intézményekre hívja fel a társadalom figyelmét, hanem közvetve mindazokra, akik erre a rendkívül nehéz és szép hivatásra tették fel az életüket. Az ő munkájuk elismerésére méltatlanul kevés lehetőség kínálkozik, ezért is döntöttünk 2011-ben az Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat elindítása mellett: évről-évre olyan kiválóságokat keresünk és mutatunk be, akik követendő példaképei lehetnek a szakmát művelők, illetve a jövő szakdolgozói generációi számára. Meggyőződésem, hogy az egészségügyi hivatást csak az igazán elhivatott, áldozatkész szakemberek képesek hosszú távon is magas színvonalon művelni. A korábbi szakdolgozói pályázatok tapasztalatai alapján büszkén állítható, ilyen kiváló szakemberek hazánkban is szép számmal vannak.” – nyilatkozta Dr. Markovich György, a díjat alapító Astellas Pharma ügyvezető igazgatója.

    További információk

    Morva Gábor pályázati programvezető

    A pályázatra idén is két kategóriában – egyéni és csoportos – lehet jelölést kezdeményezni, egyéni kategóriában az egészségügyi alapellátás, a járó-, valamint a fekvőbeteg-ellátás, csoportos kategóriában pedig a járó-, a fekvőbeteg-ellátás, valamint a helyszíni sürgősségi ellátás szakterületekről. Jelölésre a klinikai, ambuláns és helyszíni sürgősségi területeken a kórházak, rendelőintézetek, egyetemi klinikák, mentőszolgálatok, valamint a hospice házak és ápolási otthonok szakmai vezetői jogosultak, az alapellátás szakterületen viszont – e terület jellegéből adódóan – bármely olyan orvos, aki a felterjeszteni kívánt szakdolgozó munkáját közelről ismeri.

    Az Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat az alapítói szándéknak megfelelően minden esztendőben az adott tárgyévben megtapasztalt kiváló szakmai teljesítményeket kívánja elismerni, ezért a jelöléseknek elsősorban a 2013-as eredményekre kell fókuszálniuk. A felterjesztéseket szakmai zsűri értékeli, amely a meghirdető szervezetek, az Országos Mentőszolgálat, valamint a Magyar Hospice Alapítvány képviselőiből áll. A nagyközönség – immár hagyományosan – a felterjesztett csoportok számára kötelezően előírt betegelégedettségi felmérés során szólhat bele az értékelésbe.

    Legutóbb frissült: 2014.04.29 22:23
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Már csoportok is jelölhetők az Astellas-díj - Az év orvosa pályázaton

    Nyolcadik alkalommal hirdették meg ma a legkiválóbb és legemberségesebb hazai orvosok felkutatására és elismerésére létrehozott Az év orvosa pályázatot.

    Dr. Kelemen Edit: a koraszülött részleg az én kábítószerem

    Ez egy nagyon szűk terület. Vagy nagyon szereti az ember, vagy kijelenti, hogy soha nem akar koraszülötthöz nyúlni – nyilatkozta a WEBBeteg.hu portálnak az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat közönségdíjasa dr. Kelemen Edit, kecskeméti csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus.

    Idén is 12 ezer beteg értékeli az Astellas-díjra jelölt szakdolgozói csoportok munkáját

    A 2014-es Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázaton felterjesztett mintegy félszáz csoportnál már javában zajlik a kötelezően előírt 21 napos betegelégedettségi felmérés.

    48 csapat az Az év egészségügyi szakdolgozója 2014 pályázat csoportos jelöltjei között

    2014. május 19-én lezárult az Astellas Pharma, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Kórházszövetség, valamint a négy hazai klinikai központ közös szervezésében idén negyedik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat csoportos jelölési időszaka.

    Orvosokat és egészségügyi szakdolgozókat ünnepelt ma Bács-Kiskun megye

    Az Astellas-díjhoz kapcsolódó pályázatok történetében már eddig is számos, rendkívüli teljesítményt nyújtó Bács-Kiskun megyei orvos és egészségügyi szakdolgozó került a nyilvánosság fókuszába.

    A WEBBeteg különdíjjal jutalmazta a marosvásárhelyi Népújság munkatársát

    Az Astellas-díj - Az év orvosa, valamint a Média az orvosokért pályázatok eredményhirdetésén egy különleges elismerés átadására is sor került: Bodolai Gyöngyi, a marosvásárhelyi Népújság munkatársának "Mindig készenlétben" című cikkét a WEBBeteg.hu portál különdíjjal ismerte el. Az újságírónőnek a díjat portálunk az orvos-beteg közötti bizalom erősítése miatt ítélte oda.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.