Meghirdették Az év gyógyszerésze pályázatot

Szerző: MTI

Meghirdették Az év gyógyszerésze pályázatot, az érdeklődők április 30-ig jelölhetik kedvenc gyógyszerészüket a verseny honlapján.

Szakmai kontroll alatt működnek a gyógyszertárak

Mostanra gyógyszerészi szakmai kontroll alatt működnek a gyógyszertárak, a múlt év végi adatok szerint a gyógyszerészi tulajdonrész csaknem az összes patika esetében elérte a 25 százalékot - közölte az egészségügyi államtitkárság. Már szakmai kontroll alatt működnek a gyógyszertárak.

A szavazatok alapján összesen húsz gyógyszerész kap felkérést a pályázat megírására, előre meghatározott témakörökben - mondta el Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke a pályázat kampányindító sajtótájékoztatóján kedden Budapesten.

A pályázat kiírói olyan gyógyszerészeket kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutatnak kiemelkedő szakmai teljesítményükkel, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletükkel a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban és a gyógyszerfejlesztésben. A pályázat célja országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adni az Év gyógyszerésze díjat elnyert gyógyszerész munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét.

Anonim elbírálás

A pályázatokat anonim módon bírálják el a szakmai zsűri tagjai: Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke, Samu Antal, a szövetség alelnöke, Szökő Éva, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke és Szabó Sándor, a Magyar Gyógyszerészi Kamara örökös tiszteletbeli elnöke.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara - a Roche Magyarország Kft. támogatásával - negyedik alkalommal hirdeti meg pályázatát Az év gyógyszerésze cím elnyerésére.

A díjakat a Gyógyszerészek XXIII. Országos Kongresszusán, Siófokon adják át októberben. További információk a pályázatról a www.evgyogyszeresze.hu oldalon olvashatók.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

A vérben lévő szabad...

A D-vitamin hiánya gyakori Európában, különösen az idős embereknél. Számos, többnyire az öregedéssel kapcsolatos betegség, például szív- és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.