Véget ért a közönségszavazás: kecskeméti, szegedi és debreceni orvosok a dobogón!

Astellas-díj
megjelent: 2014.03.17.

Vasárnap éjjel lezárult az idén hetedik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa pályázat internetes közönségszavazása: a voksolás bő két hete alatt a nagyközönség összesen 13.670 érvényes szavazatot adott le a döntőbe jutott 112 jelöltre.

Az első három helyen idén egy kecskeméti, egy szegedi és egy debreceni orvos végzett. A végeredményekre és a 2013-as Astellas-közönségdíjas orvos személyére a 2014. március 21-én 17:00 órakor kezdődő ünnepélyes díjátadó ünnepségen derül majd fény, amelyet a nyilvánosság élő internetes közvetítés során követhet figyelemmel, a pályázat weboldalán keresztül.

A szavazáson kizárólag a korábbi Astellas-közönségdíjas orvosokból álló szakmai zsűri által döntőbe juttatott történetek vehettek részt. A zsűri az előzetes értékelés során a döntősök körének kijelölésén túl saját rangsort is állított. A rangsorban elfoglalt helyezés alapján a jelöltek pontokat kaptak, amiket az internetes szavazásra automatikusan magukkal vittek. A zsűri ezzel csupán a szavazás indításának pillanatában érvényes sorrendet határozta meg, a nagyközönség a rangsort a beküldött voksok segítségével szabadon változtathatta.

A 2013-as közönségszavazáson a zsűri és a szavazók együttes értékelése alapján az alábbi három szakember végzett az élen (a névsort ezúttal is betűrendben közöljük, nem pedig a beérkezett szavazatok sorrendjében):

díj

Az idei pályázat valamennyi jelöltjének listája a oldalon található térkép segítségével megyei bontásban is megtekinthető.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Inkontinencia kisokos Inkontinencia kisokos

Igaz vagy hamis? Cikkünkben tisztázzuk a félreértéseket.

Elváltozások a körmön Elváltozások a körmön

Mi vezethet a köröm külső megjelenésének elváltozásához?

Beszélgetés dr. Kiss Imrével, díjazott gyermeksebész főorvossal

Szerencsés az a gyermek, akinek gyógyítását dr. Kiss Imre főorvos, a budapesti Semmelweis Egyetem I. Gyermekgyógyászati Klinikájának sebész...

Dr. Kelemen Edit: a koraszülött részleg az én kábítószerem

Ez egy nagyon szűk terület. Vagy nagyon szereti az ember, vagy kijelenti, hogy soha nem akar koraszülötthöz nyúlni – nyilatkozta a WEBBeteg.hu...

"Nem csak a betegséget látom, hanem az egész embert" - Interjú az Év orvosával

Az Astellas- (Az év orvosa) díjat orvosok kapják, de nem orvosoktól. A betegek döntenek, kit érjen ez a megtiszteltetés. 2009 díjazottjai: Dr. Fábián...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.