• Szűrővizsgálatok fiataloknak az egészségnapon

    Szerző: WEBBeteg

    Március 19-én, szerdán a Kortársak az Egészséges Fiatalokért Egyesület, a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete az Egészség Világnapjához kapcsolódva egészségkommunikációs programot szervez Fiatalok Egészségnapja címmel a Debreceni Ifjúsági Házba (4025 Debrecen, Simonffy u. 21.).

    A Fiatalok Egészségnapján, március 19-én, a regisztrációt követően 9 és 13 óra között középiskolás diákok és nyolcadik osztályos tanulók 10 fős csapatainak szűrése és ismeretfelmérése kezdődik.

    A szív- és érrendszeri szűréseket a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete végzi, a daganat prevencióról és az egészséges táplálkozásról a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete tart tájékoztatót, a bőrünk egészsége kapcsán dr. Emri Gabriella egyetemi adjunktust (DE KK Bőrgyógyászati Klinika) lehet kérdezni.

    Hirdetés

    Lesz nőgyógyászati, valamint urológiai szűrés, fogászati prevenció, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a szenvedélybetegségekről tart előadást, a munkahelyi egészségmegőrzésről az Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda munkatársai beszélnek. Lelki egészségvédelemmel foglalkozik majd az Életreform Egyesület programja, ezen kívül lesz még hallásvizsgálat is.

    Az egészségnapi rendezvényre előzetes bejelentkezés szükséges.

    (WEBBeteg)

     

    Módosítva: 2014.03.17 12:05, Megjelenés: 2014.03.17 12:05
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Gyermekkori ágybavizelés

    Gyermekkori ágybavizelés

    Dr. Dinya Zoltán

    Milyen pszichés következményei lehetnek a gyermekre nézve?

    Diabéteszes neuropátia

    Diabéteszes neuropátia

    Cs. K., fordító

    Milyen emésztési problémák lehetnek a diabéteszes neuropátia következményei?

    Időjárás-változás, fronthatások, nyári meleg

    A testnek és a léleknek is a tavaszi, majd a nyári napsütés, a napfény, a kellemes hőmérsékleten, szerencsés esetben, a tiszta, szabad levegőn való tartózkodás, a fürdőzés, a kirándulás a legideálisabb feltöltődések egyike. Csakhogy a légköri hatások ingadozásával, a hirtelen változó hőmérséklettel, az időjárási fronthatások állandósulásával, a globális felmelegedés következményeivel nagy tehernek van kitéve minden korosztály szervezete már magzati kortól.

    Szapora légzés - Hiperventilláció, tachypnoe

    Légzésünk anélkül működik, hogy gondolni kellene a lélegzetvételre, nem tudatosan irányítjuk. Egy felnőtt ember 12-15-ször vesz levegőt egy perc alatt, ha ennél többször, akkor azt orvosi szakkifejezéssel élve tachypnoénak nevezzük. A tachypnoét el kell különítenünk a hiperventillációtól, ami szintén egyfajta szapora légvétel.

    Volt már idén szűrésen? Tegye meg most!

    A szűrések, így például a nőgyógyászati szűrés akár életet is menthet, de legalábbis megkönnyítheti a kezelést, illetve szerencsés esetben meggyőződhetünk arról, hogy minden rendben van. Dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat nőgyógyász főorvosa összegezte a legfontosabb vizsgálatokat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA