• Szűrővizsgálatok fiataloknak az egészségnapon

    Szerző: WEBBeteg

    Március 19-én, szerdán a Kortársak az Egészséges Fiatalokért Egyesület, a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete az Egészség Világnapjához kapcsolódva egészségkommunikációs programot szervez Fiatalok Egészségnapja címmel a Debreceni Ifjúsági Házba (4025 Debrecen, Simonffy u. 21.).

    A Fiatalok Egészségnapján, március 19-én, a regisztrációt követően 9 és 13 óra között középiskolás diákok és nyolcadik osztályos tanulók 10 fős csapatainak szűrése és ismeretfelmérése kezdődik.

    A szív- és érrendszeri szűréseket a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete végzi, a daganat prevencióról és az egészséges táplálkozásról a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete tart tájékoztatót, a bőrünk egészsége kapcsán dr. Emri Gabriella egyetemi adjunktust (DE KK Bőrgyógyászati Klinika) lehet kérdezni.

    Hirdetés

    Lesz nőgyógyászati, valamint urológiai szűrés, fogászati prevenció, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a szenvedélybetegségekről tart előadást, a munkahelyi egészségmegőrzésről az Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda munkatársai beszélnek. Lelki egészségvédelemmel foglalkozik majd az Életreform Egyesület programja, ezen kívül lesz még hallásvizsgálat is.

    Az egészségnapi rendezvényre előzetes bejelentkezés szükséges.

    (WEBBeteg)

     

    Módosítva: 2014.03.17 12:05, Megjelenés: 2014.03.17 12:05
   • Cikkajánló

    Alváshiány

    Alváshiány

    Cs. K., fordító

    Összeadódik, de egyszerre nem pótolható. Mit tegyünk, ha alváshiányunk van?

    Lézeres szemműtét

    Lézeres szemműtét

    Szponzorált tartalom

    Vajon miért ilyen népszerű a lézeres szemműtét? Utánajártunk. (x)

    Mindig fáradt? - A 7 leggyakoribb ok

    Ha sokszor elgondolkozik azon, vajon miért olyan fáradt mindig, nincs egyedül. Felmérések szerint minden öt megkérdezettből kettő érzi magát a hét nagy részében fáradtnak, és minden harmadik ember alváshiánnyal küzd.

    Ezért fázékonyabbak a nők, mint a férfiak

    A lakásban hosszú melegítőben és pulóverben lévő hölgy mellett kényelmesen megfér a pólós és rövid nadrágos férfi. Ha ismerős a kép, nem meglepő, már tudományos magyarázat is van arra, hogy miért fáznak jobban a nők.

    Volt már idén szűrésen? Tegye meg most!

    A szűrések, így például a nőgyógyászati szűrés akár életet is menthet, de legalábbis megkönnyítheti a kezelést, illetve szerencsés esetben meggyőződhetünk arról, hogy minden rendben van. Dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat nőgyógyász főorvosa összegezte a legfontosabb vizsgálatokat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.