Szűrővizsgálatok fiataloknak az egészségnapon

Szerző: WEBBeteg

Március 19-én, szerdán a Kortársak az Egészséges Fiatalokért Egyesület, a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete az Egészség Világnapjához kapcsolódva egészségkommunikációs programot szervez Fiatalok Egészségnapja címmel a Debreceni Ifjúsági Házba (4025 Debrecen, Simonffy u. 21.).

A Fiatalok Egészségnapján, március 19-én, a regisztrációt követően 9 és 13 óra között középiskolás diákok és nyolcadik osztályos tanulók 10 fős csapatainak szűrése és ismeretfelmérése kezdődik.

A szív- és érrendszeri szűréseket a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete végzi, a daganat prevencióról és az egészséges táplálkozásról a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete tart tájékoztatót, a bőrünk egészsége kapcsán dr. Emri Gabriella egyetemi adjunktust (DE KK Bőrgyógyászati Klinika) lehet kérdezni.

Lesz nőgyógyászati, valamint urológiai szűrés, fogászati prevenció, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a szenvedélybetegségekről tart előadást, a munkahelyi egészségmegőrzésről az Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda munkatársai beszélnek. Lelki egészségvédelemmel foglalkozik majd az Életreform Egyesület programja, ezen kívül lesz még hallásvizsgálat is.

Az egészségnapi rendezvényre előzetes bejelentkezés szükséges.

(WEBBeteg)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ízületi kopás Ízületi kopás

Ha nem kezelik, a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

Egy közkedvelt gyógynövény: a...

Az utóbbi évtizedek egyik legismertebb gyógynövénye lett a valódi keskenylevelű levendula, latinul: Lavandula angustifolia P. Mill. (más néven L....

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

Férfiak figyelem! A legfontosabb...

Ön mikor járt legutóbb háziorvosnál? Beteg volt vagy egészséges? Részt vett már komplex szakorvosi szűrésen, vagy más megoldást keresett?

Hasi szűréssel megtudhatja, van-e...

A csecsemő- és gyermekkori ultrahangos szűrésre egyre nagyobb igény van napjainkban, hiszen segítségével lehetőség van már a korai fázisban...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.