Szűrővizsgálatok fiataloknak az egészségnapon

WEBBeteg
megjelent:

Március 19-én, szerdán a Kortársak az Egészséges Fiatalokért Egyesület, a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete és a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete az Egészség Világnapjához kapcsolódva egészségkommunikációs programot szervez Fiatalok Egészségnapja címmel a Debreceni Ifjúsági Házba (4025 Debrecen, Simonffy u. 21.).

A Fiatalok Egészségnapján, március 19-én, a regisztrációt követően 9 és 13 óra között középiskolás diákok és nyolcadik osztályos tanulók 10 fős csapatainak szűrése és ismeretfelmérése kezdődik.

A szív- és érrendszeri szűréseket a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete végzi, a daganat prevencióról és az egészséges táplálkozásról a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete tart tájékoztatót, a bőrünk egészsége kapcsán dr. Emri Gabriella egyetemi adjunktust (DE KK Bőrgyógyászati Klinika) lehet kérdezni.

Lesz nőgyógyászati, valamint urológiai szűrés, fogászati prevenció, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a szenvedélybetegségekről tart előadást, a munkahelyi egészségmegőrzésről az Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda munkatársai beszélnek. Lelki egészségvédelemmel foglalkozik majd az Életreform Egyesület programja, ezen kívül lesz még hallásvizsgálat is.

Az egészségnapi rendezvényre előzetes bejelentkezés szükséges.

(WEBBeteg)

Cikkajánló

A vércukorszint jelentősége
A vércukorszint jelentősége

Hogyan mérhető?

Vércukormérés
Vércukormérés

Fontos, hogy pontos legyen az otthoni mérés is.

WEBBeteg összeállítás - Tóth András, újságíró
WEBBeteg összeállítás - Tóth András, újságíró
WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász ; Dr. Árki Ildikó, háziorvos
WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.