11 éve nyújt segítséget a KézenFogva Alapítvány információs központja

Szerző: Kézenfogva Alapítvány

Kihez forduljak, ha fogyatékossággal született a gyermekem? Hol kaphatok szakmai segítséget? Merre van a lakóhelyemhez legközelebbi speciális szakiskola? Milyen anyagi támogatásban részesülhetek?

Segítségkérés kisfilmen
A Kézenfogva Alapítvány új kisfilmben hívja fel a figyelmet a fogyatékos gyermekek helyzetére és az 1 százalékos felajánlások fontosságára. Az Alapítvány évente több száz fogyatékos gyermeket nevelő családnak segít különböző szolgáltatásain keresztül. A Kézenfogva Alapítvány fogyatékos gyermeknek kér segítséget>>

Ilyen, és ehhez hasonló kérdések kavaroghatnak minden szülő fejében, ha értelmi vagy halmozottan fogyatékos gyermek érkezik a családba. A KézenFogva Alapítvány nekik, valamint az érintett hozzátartozók, szakemberek és szervezetek számára hozta létre információs szolgálatát, melyen keresztül igyekeznek minden felmerülő kérdésre választ adni.

Az országban egyedülálló, immár több mint 10 éve működő szolgáltatás telefonon, e-mailen és online is elérhető. A KézenFogva Alapítvány honlapján található, folyamatosan frissülő adatbázis a szociális ellátások és a fogyatékos emberek felé nyitott intézményekkel kapcsolatos adatok összesítését tartalmazza, de a szülők igényei alapján már fejlesztő játékgyűjtemény is helyet kapott az oldalon.

Az adatbázisban jelenleg 893 intézmény által nyújtott 2630 szolgáltatási egysége között lehet keresni. Az ország minden részéből találhatók adatok, az adatszolgáltatás önkéntes. A könnyebb eligazodás érdekében lehetőség van például lakóhely, fogyatékossági szint, fejlesztő módszerek, valamint szolgáltatástípusok szerinti keresésre is.

A weboldal hasznosságát, az összegyűjtött információk szükségességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy havonta nagyságrendileg 20.000 egyedi látogató, éves szinten pedig mintegy 240.000 ember keres az online adatbázisban, telefonon és e-mailen keresztül pedig kb. 200 megkeresés érkezik évente az alapítvány munkatársaihoz. A kérdések általában a fogyatékos emberek elhelyezésével, és a nekik járó vagy igényelhető ellátásokkal kapcsolatosak.

Segítségkérés kisfilmen
Hogyan segíthet?>>

A KézenFogva Alapítvány 1993 óta dolgozik egy olyan befogadó társadalomért, melyben a fogyatékos embertársaink minél nagyobb társadalmi nyilvánosságot kapnak, és képesek méltósággal élni mindennapjaikat.

(KézenFogva Alapítvány)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ízületi kopás Ízületi kopás

Ha nem kezelik, a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

Egy közkedvelt gyógynövény: a...

Az utóbbi évtizedek egyik legismertebb gyógynövénye lett a valódi keskenylevelű levendula, latinul: Lavandula angustifolia P. Mill. (más néven L....

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.