• Húsz százalékkal csökken a gyermekétkeztetés díja Dombóváron

    Szerző: MTI

    Húsz százalékkal csökken a gyermekétkeztetés díja Dombóváron a város képviselő-testületének csütörtöki döntése értelmében - közölte a város független polgármestere az MTI-vel.

    Szabó Loránd elmondta: a díjcsökkentés 2014. január 1-jével lép életbe.

    Hozzátette: az ő és a testület két szocialista tagja által jegyzett előterjesztés eredetileg tízszázalékos csökkentésre tett javaslatot, a képviselők polgármesteri indítványra fogadták el a húszszázalékos mérséklést.

    A szocialista képviselők többek közt azzal indokolták a javaslatot, hogy az a társadalmi csoport veszi igénybe a gyermekétkeztetést, amely "jelentősen rászorul a támogatásra, és az országos rezsicsökkentés csak korlátozottan érinti őket".

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt!

    "A baloldali képviselők is csatlakoznak a rezsiháborúhoz" - írták.

    Nagy Roland, a többségi Fidesz-frakció vezetője az MTI-nek megerősítette a csökkentés tényét, ugyanakkor megjegyezte: a húszszázalékos mértéket korábban a testület humán és pénzügyi bizottsága javasolta.

    Mint mondta, Dombóváron évről évre kevesebb diák étkezik az iskolákban. A döntés nyomán reményeik szerint többen veszik majd igénybe a gyermekétkeztetést, és táplálkoznak egészségesebben - tette hozzá.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2013.12.27 14:48
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A szőlő egészségre gyakorolt hatásai

    A szőlő (a gabona mellett) az egyik legősibb kultúrnövényünk. Kezdettől fogva szent és isteni növénynek, életfának tekintették az emberek. A sumér ékírás az élet szót szőlőlevél alakú jellel ábrázolta.

    A vashiányos vérszegénység - Melyek a vashiány tünetei?

    A vashiány a leggyakrabban előforduló hiánybetegségek egyike, melynek változatos tünetei olykor megnehezítik a felismerést. A vashiány azonban számos probléma kiváltó oka lehet, amik közül a vashiányos vérszegénység fordul elő legtöbbször.

    Az ősz leggyakoribb betegségei

    A forró nyári napok után üdítően hat a nyár végi, ősz eleji hűvösebb idő. Megkezdődött az iskola, és itt van az őszi kirándulások, majd a szüret ideje is.

    Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

    Az őszi hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak. Mindez betudható az időjárás megváltozásának - a lehűlésnek, esőknek, nyirkossá vált levegőnek -, amely hozzájárul a kórokozók számának növekedéséhez.

    Hamarosan indul a fűtési szezon - Ellenőriztesse a fűtőeszközét

    Minden évben október 15-én indul a fűtési szezon. Az addig hátralévő egy hónap elegendő ahhoz, hogy mindenki felülvizsgáltassa és kitisztíttassa fűtőeszközét. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet ugyanis a készülékek szabálytalan kivitelezése, illetve a karbantartásnak és a rendszeres műszaki felülvizsgálatnak az elmulasztása.

    Egészségtelen gyermekétkeztetés? Lehetne jobban?

    Megdöbbentő mértékben túladagolják az óvodai és iskolai étkeztetésben a zsírt, a szénhidrátot és a sót, ezért az ÁNTSZ programot indít Békésben az egészséges táplálkozás elterjesztéséért - közölte az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális intézetének helyettes vezetője Kondoroson sajtótájékoztatón kedden.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.