Érdemes gyógyszerekkel is készülni az ünnepekre

Szerző: Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége

Ahogy a legtöbb gyógyszertár, úgy a Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagvállalataihoz tartozó patikák is zárva lesznek december 25-én, december 26-án, valamint január 1-jén.

Az ünnepek alatt ezeken a napokon a betegek és vásárlók kizárólag az ügyeletes gyógyszertárakban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, de a többi napon is érdemes tájékozódni a nyitvatartási rendről.

A három munkaszüneti napon kívül szombati nyitva tartásnak megfelelően lesznek nyitva a gyógyszertárak 24-én, 27-én és 28-án; december 29-én pedig csak azokban a patikákban juthatnak hozzá a betegek gyógyszereikhez, amik vasárnaponként nyitva tartanak (ilyenek például a bevásárlóközpontokban található patikák).

December 31-én rövidített, december 23-án és 30-án a megszokott nyitva tartással várják a gyógyszertárak a betegeket és vásárlókat. Az ügyeletes gyógyszertárakról az ÁNTSZ honlapján lehet tájékozódni.

„Az ünnepek előtti készülődésnél érdemes arra is gondolni, hogy a gyógyszertárak ugyanúgy zárva tartanak december 25-én, december 26-án, valamint január 1-jén, mint az üzletek és az élelmiszerboltok. Azt javasoljuk, hogy aki teheti, váltsa ki előre gyógyszereit, vagy érdeklődjünk az ügyeleti rendről ezeken a napokon. Érdemes a házipatikánkban található készítményeket is ellenőrizni, és többek között fájdalom-, lázcsillapítókkal és emésztést segítő készítményekkel készülni az ünnepekre” - hívta fel a figyelmet dr. Zlinszky János, a HGYSZ alelnöke.

Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége

A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége 2010 májusában jött létre. Célja a hálózati gyógyszertárak és az ott dolgozó szakemberek érdekeinek képviselete és érvényesítése, valamint a magyarországi gyógyszertár piac fenntarthatóságának és hatékony működésének támogatása. A Szövetség a gyógyszer-kiskereskedelemben a szabályozott versenyt szeretné megvalósítani. A fogyasztók számára ugyanis a verseny a hozzáférés, és az ellátás minőségének javulásával jár. A tagvállalatok több mint 400 patikát üzemeltetnek Magyarországon, ez a hazai teljes patikaállomány hetede. A tagvállalatok gyógyszertáraikkal az ország minden megyéjében jelen vannak, összesen 187 településen nyújtanak szolgáltatásokat a betegeknek.

Kapcsolat: Grayling Hungary
E-mail: [email protected]
Telefon:061/266-7833

(Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Adójóváírás betegség miatt -...

A személyi kedvezmény igénybevétele szempontjából a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségek köre 2019. január 1-jén bővült utoljára....

Mi lesz velünk a járvány után? A...

Végre kinyitott az ország, és bár még fertőtlenítővel, néha maszkban, de végre újra „szabadok lehetünk”. Régóta vártunk erre. De vajon...

Új szolgáltatások, hiányos...

Csak úgy tarthatják meg vevőiket a gyógyszertárak, ha kihasználják fő versenyelőnyüket, a szakmai tájékoztatás képességét – állapította meg...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.