Érdemes gyógyszerekkel is készülni az ünnepekre

Szerző: Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége

Ahogy a legtöbb gyógyszertár, úgy a Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagvállalataihoz tartozó patikák is zárva lesznek december 25-én, december 26-án, valamint január 1-jén.

Az ünnepek alatt ezeken a napokon a betegek és vásárlók kizárólag az ügyeletes gyógyszertárakban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, de a többi napon is érdemes tájékozódni a nyitvatartási rendről.

A három munkaszüneti napon kívül szombati nyitva tartásnak megfelelően lesznek nyitva a gyógyszertárak 24-én, 27-én és 28-án; december 29-én pedig csak azokban a patikákban juthatnak hozzá a betegek gyógyszereikhez, amik vasárnaponként nyitva tartanak (ilyenek például a bevásárlóközpontokban található patikák).

December 31-én rövidített, december 23-án és 30-án a megszokott nyitva tartással várják a gyógyszertárak a betegeket és vásárlókat. Az ügyeletes gyógyszertárakról az ÁNTSZ honlapján lehet tájékozódni.

„Az ünnepek előtti készülődésnél érdemes arra is gondolni, hogy a gyógyszertárak ugyanúgy zárva tartanak december 25-én, december 26-án, valamint január 1-jén, mint az üzletek és az élelmiszerboltok. Azt javasoljuk, hogy aki teheti, váltsa ki előre gyógyszereit, vagy érdeklődjünk az ügyeleti rendről ezeken a napokon. Érdemes a házipatikánkban található készítményeket is ellenőrizni, és többek között fájdalom-, lázcsillapítókkal és emésztést segítő készítményekkel készülni az ünnepekre” - hívta fel a figyelmet dr. Zlinszky János, a HGYSZ alelnöke.

Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége

A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége 2010 májusában jött létre. Célja a hálózati gyógyszertárak és az ott dolgozó szakemberek érdekeinek képviselete és érvényesítése, valamint a magyarországi gyógyszertár piac fenntarthatóságának és hatékony működésének támogatása. A Szövetség a gyógyszer-kiskereskedelemben a szabályozott versenyt szeretné megvalósítani. A fogyasztók számára ugyanis a verseny a hozzáférés, és az ellátás minőségének javulásával jár. A tagvállalatok több mint 400 patikát üzemeltetnek Magyarországon, ez a hazai teljes patikaállomány hetede. A tagvállalatok gyógyszertáraikkal az ország minden megyéjében jelen vannak, összesen 187 településen nyújtanak szolgáltatásokat a betegeknek.

Kapcsolat: Grayling Hungary
E-mail: [email protected]
Telefon:061/266-7833

(Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Tippek a nyári hajápoláshoz Tippek a nyári hajápoláshoz

Érdemes megfogadni hasznos tanácsainkat.

Nyári depresszió Nyári depresszió

Jellegzetes tünete a kimerültség, álmatlanság és belső nyugtalanság.

Egy közkedvelt gyógynövény: a...

Az utóbbi évtizedek egyik legismertebb gyógynövénye lett a valódi keskenylevelű levendula, latinul: Lavandula angustifolia P. Mill. (más néven L....

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

Új szolgáltatások, hiányos...

Csak úgy tarthatják meg vevőiket a gyógyszertárak, ha kihasználják fő versenyelőnyüket, a szakmai tájékoztatás képességét – állapította meg...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.