• Még a héten segíthet: étellel, ajándékkal vagy pénzzel

    Szerző: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

    Gyűjtenek az utolsó percig a MikulásGyárban és a Magyar Vöröskereszt megyei és területi irodáiban az önkéntesek és a munkatársak, hogy karácsony előtt minél több ember kaphasson adományt a több ezer jelentkezőből.

    Magyar Vöröskereszt területi irodái Hajdú-Bihar megyében


    Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete
    4025 Debrecen, Simonffy u. 44.
    Tel.: 52/414-321
    e-mail: [email protected]

    Folyamatosan jelentkeznek a nehéz életkörülményekkel küzdő emberek, sokgyermekes szülők, idős, magányos emberek a karácsonyi adományosztásokra a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének és területi szervezeteinek irodáiban. Több ezer név sorakozik a listákon. A Vöröskereszt célja, hogy minél több csomagot adhasson a rászorulóknak.

    Szinte az utolsó percig gyűjt ezért a karitatív szervezet: a DunaHaus irodáiban és az Invázió üzleteiben december 22-ig tart a MikulásGyár. Akinek kényelmesebb, beviheti felajánlásait a hozzá legközelebb eső vöröskeresztes területi irodába, hiszen a munkatársak egész héten fogadják az adományokat. Tartós élelmiszerre, tisztító, tisztálkodási szerekre, édességre és karácsonyi ajándékokra van a legnagyobb szükség Hajdú-Bihar megyében.

    Hirdetés

    Átutalással, csekken vagy személyesen

    A pénzadomány előnye, hogy amire a megye településein élő rászorulóknak a legnagyobb szükségük van, azt megveheti belőle a szervezet. Átutalással és csekken a 10400339—00026562-00000009 bankszámlaszámra küldhetik a felajánlást a segítő szándékú emberek. Személyesen a megyei Vöröskeresztnek és területi szervezeteinek irodáiban adhatják át a támogatást azok, akik az adományozásnak ezt a formáját választják.

    A Duna Haus debreceni irodái


    Bem tér 10/A, Böszörményi út 68., Vásáry István út  4., Segner tér 7.
    Invázió-üzletek: Debrecenben a Kishegyesi úton működő (Tesco-) áruházban, és a Kishatár utca 7. szám alatti (Auchan) hipermarketben és Hajdúszoboszlón a Kabai útfélen.

    Karácsonyi hangulatban nyújthatják át felajánlásaikat azok, akik december 19-én 15 és 20 óra között meglátogatják a Kishatár u. 7. alatti (Auchan) bevásárlóközpont parkolójában állomásozó karácsonyi karavánt. A népszerű – Coca Cola – Mikulás-karavánhoz idén jótékonysági gyűjtéssel csatlakozott a Magyar Vöröskereszt. Az adományokat a helyi és megyei hátrányos helyzetben élő emberek között osztják ki.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

    Legutóbb frissült: 2013.12.17 20:00
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A legjobb karácsonyi ajándék: véradás

    A karácsonyi ünnepek előtt véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat, országszerte közel négyszáz helyszínen lehet vért adni.

    Hizlaló gyümölcslevek, alattomos grapefruit - Meglepő tények

    Mindannyian szeretnénk egészségesen étkezni, ám ennek érdekében rengeteg dologra kell odafigyelnünk: milyen tartósítószerekkel, színezékekkel készült az élelmiszer, na és persze mekkora kalóriatartalommal bír. Azonban ha mindezeket szem előtt tartjuk, akkor is akadhat olyan információ, amivel olykor még a leginkább egészségtudatos vásárlók sincsenek tisztában.

    Feldolgozott ételek pro és kontra

    Feldolgozott ételekként emlegetjük azokat, amelyek fizikai és kémiai eljárásokon esnek át, így végeredményben más jellegű ételt kapunk, mint amilyen az alapanyag volt. Tehát lehet feldolgozott étel egy kolbász is, amit különféle húsokból állítottak elő, de lehet egy konzerv készétel is, amibe mindenféle sókat és anyagokat tettek, hogy sokáig fogyasztható maradjon.

    68 év a csuklás világrekordja

    A Guiness Rekordok Könyve szerint a kategória győztese 1922 és 1990 között minden nap 10. másodpercében csuklott, ezzel ő lett a leghosszabb ideig tartó csuklás rekordere. Ha ön ennél gyorsabban szeretne megszabadulni a tünetektől, érdemes elolvasnia dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész orvos tanácsait!

    Rászoruló gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet

    Rászoruló, nélkülöző gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet az idén negyedik alkalommal elindított Felhőtlen gyermekkor kampánya során - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

    Táplálkozzon okosan, hogy okos legyen!

    "Mondd meg mit eszel, megmondom ki vagy." Ez a mondás egy francia, Epikürosz tanait követő filozófustól származik. Vajon bizonyos ételek fogyasztása tényleg okosabbá, boldogabbá vagy stressztűrőbbé tesz bennünket? Az igénytelen étkezés hosszú távon okozhat problémákat?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.