• Karbantartási tippek az otthoni medencéhez

    Szerző: spatrendonline.hu

    Egy medence vagy egy jakuzzi a saját otthonunkban komoly odafigyelést igényel. Ezúton szeretnénk néhány hasznos tanácsot adni illetve információval szolgálni a víz tisztántartásával kapcsolatban.

    Kisgyerekek: a második leggyakoribb halálok


    Ötnaponta hal meg egy gyerek a hordozható medencékben a nyári időszak alatt – állítja egy új tanulmány. A tanulmány szerzői felhívják a figyelmet arra, hogy a szülőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy ezek a felfújható, hordozható medencék ugyanolyan kockázatot jelentenek a kisgyermekekre, mint a nagy medencék. A tragédiák és balesetek megelőzése érdekében állandó felnőtt felügyelet szükséges! Kisgyerekek: a második leggyakoribb halálok>>

    Számos család választja az otthoni kikapcsolódást és pihenést. Egy masszázsmedence vagy egy fürdőmedence fantasztikus élményt tud nyújtani otthonunkban is, hiszen a testünk ellazul, lelkünk megpihen és boldogan merülhetünk el a víz adta örömökben.

    Érdemes három szempontot szem előtt tartanunk. A kulcstényezők a következők: Lágy víz, szűrőtisztítás, vízszint.

    Mit kell tudni a lágy vízről?

    Lágy víz használata esetén a masszázsmedence felülete mindig tökéletesen sima marad, és nem lesz a felületen lerakódás, ennek következtében a szűrők sem tudnak elvízkövesedni, és a szerkezet élettartama is kitolódik. Amennyiben kemény vízzel töltenénk fel a masszázsmedencénket akkor a felületén érdes lerakódás lenne tapasztalható, ami kényelmetlenséget okozhatna használat közben.

    Hirdetés

    Vízi balesetek: mit tegyünk, és mit ne?


    A nyári időszak beköszöntével sajnos gyakran hallunk vízi balesetekről, melyek sokszor tragikus véget érnek. A vízbe fulladással kapcsolatos esetek ugyanakkor a strandok, télen is nyitva tartó fürdők számának megnövekedése miatt minden évszakban előfordulhatnak. Vízi balesetek: mit tegyünk, és mit ne?>>

    Hogyan tisztítsuk a szűrőt?

    A szűrőt/szűrőket a masszázsmedencéből minden héten egyszer érdemes kivenni és vízsugárral vagy  megfelelő tisztítószerrel kitakarítani.

    Lényegében a szűrő véd meg minket a különböző szennyeződésektől, megakadályozva azt, hogy testünk közvetlenül érintkezzen azokkal használat közben.

    Sok különféle szűrő létezik. Hatékonyságuk nagyban függ a típustól és a hatásfoktól. Van olyan szűrő, amely a nap 24 órájában szűr és van olyan, ami csak a napnak bizonyos ciklusaiban végzi dolgát.

    Mit kell tudni a vízszintről?

    A vízszint a harmadik fontos dolog, amire figyelnünk kell. Az optimális beállítás minden medencénél más és más, annak méretétől függ.

    Nyár - Milyen veszélyben vannak a gyerekek?


    Ahogy melegszik az idő, a gyermekgyógyászati sürgősségi osztályt is egyre többen keresik fel. A leggyakoribb okok: vágások, törött csontok és fejsérülések. Nyár - Milyen veszélyben vannak a gyerekek?>>

    Mi fenyegeti a gyerekeket?>>

    Elkerülhető nyári tragédiák>>

    Általános „szabályként” megállapítható, hogy az ideális vízszint a legmagasabban elhelyezett masszázsbefúvó fölött minimum 2-3cm-rel van, illetve a szűrőháznál elhelyezett szkimmer ajtó vagy úszó feletti. A medence vize párolog ezért figyelemmel kell kísérnünk ezt a folyamatot, hogy mindig utántöltéssel megtartsuk a megfelelő szintet.

    Egyéb tippek az otthoni karbantartáshoz:

    A vízcserét négyhavonta célszerű elvégezni. Egy jó minőségű jakuzzi szűrőrendszere képes arra, hogy ennél jóval hosszabb ideig is tisztán tartsa a vizet. Négy hónap alatt a víz elhasználódik, telítődik fertőtlenítő-, és tisztítószerekkel, és lecsökken az ásványi anyag tartalma. Ilyenkor célszerű frissíteni.

    Hetente egy alkalommal tisztítsuk a medence szűrőjét.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Négyhavonta cseréljünk az ezüst ion patront, illetve cseréljük ki a medence teljes vízmennyiségét. A medencét mindig tiszta, szűrt, lágyított vízzel töltsük fel. Évente egy alkalommal érdemes átnézetni a medence gépészetét, leellenőrizni a komputer működését is.

    A 37 fok körüli állandó vízhőmérséklet és a tiszta víz lehetővé teszi azt, hogy a jakuzzit akkor használjuk, amikor kedvünk tartja. Olyan masszázsmedencét válasszunk, amely gazdaságosan fenn tudja tartani a megfelelő vízhőmérsékletet.

    Végezetül néhány hasznos tanács, amelyekkel tovább növelhetjük imádott medencénk élettartamát. Kerüljük a testápoló, napolaj, arcfesték és hajzselé használatát és a víz tisztasága érdekében, ha módunk van, rá zuhanyozzunk le az otthoni wellnessezés előtt.

    Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése


    Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri- vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk. Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése>>

    (www.spatrendonline.hu)

     

     

    Legutóbb frissült: 2014.06.11 14:37
    Címkék: Víz, Pihenés,
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Hidratáció: Miért fontos odafigyelni a megfelelő folyadékpótlásra?

    Egy felnőtt ember testtömegének mintegy 60 százaléka víz, legtöbb sejtünk (a zsírsejteket kivéve) legfőbb alkotója. Így érthető, miért létfontosságú, hogy a rendszeres étkezésen túl az állandó folyadékfogyasztásra is elegendő figyelmet fordítsunk.

    Túlsúly: Vízzel megőrizhető a karcsúság

    Elegendő mennyiségű víz fogyasztása segít fitten tartani a szervezetet, és megelőzni a fölösleges kilók lerakódását, az elhízást.

    Vízfogyasztás és anyagcsere

    A víz nemcsak szomjoltó, hanem aktiválja az anyagcserét is.

    Az anyagcsere serkentésének 4 egyszerű módja

    A megfelelően működő anyagcsere valamennyi testi sejtet ellát mindennel, amire szüksége van, a salakanyagokat kiűzi a testből, lassan, de biztosan leépíti a fölösleges kilókat és a könnyedség érzését hagyja hátra.

    Relaxációval a szorongás és a stressz ellen

    A relaxáció pihenést, ellazulást jelent. A mindennapokban relaxáló hatású lehet egy séta, zenehallgatás, egy film megnézése. Bármi, ami kiszakít az addigi megfeszített tevékenységből.

    Tények és tévhitek a vízfogyasztásról

    Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos egészségünk megőrzése szempontjából az, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tiszta vizet fogyasszunk el a mindennapok során. Az ajánlások különböznek egészséges és beteg emberek esetén, illetve kisgyermekek és idősek számára is más-más mennyiség javasolt. Néhány tévhitet azonban nem árt eloszlatni a helyes vízfogyasztással kapcsolatban.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.