Karbantartási tippek az otthoni medencéhez

Szerző: spatrendonline.hu

Egy medence vagy egy jakuzzi a saját otthonunkban komoly odafigyelést igényel. Ezúton szeretnénk néhány hasznos tanácsot adni illetve információval szolgálni a víz tisztántartásával kapcsolatban.

Kisgyerekek: a második leggyakoribb halálok


Ötnaponta hal meg egy gyerek a hordozható medencékben a nyári időszak alatt – állítja egy új tanulmány. A tanulmány szerzői felhívják a figyelmet arra, hogy a szülőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy ezek a felfújható, hordozható medencék ugyanolyan kockázatot jelentenek a kisgyermekekre, mint a nagy medencék. A tragédiák és balesetek megelőzése érdekében állandó felnőtt felügyelet szükséges! Kisgyerekek: a második leggyakoribb halálok>>

Számos család választja az otthoni kikapcsolódást és pihenést. Egy masszázsmedence vagy egy fürdőmedence fantasztikus élményt tud nyújtani otthonunkban is, hiszen a testünk ellazul, lelkünk megpihen és boldogan merülhetünk el a víz adta örömökben.

Érdemes három szempontot szem előtt tartanunk. A kulcstényezők a következők: Lágy víz, szűrőtisztítás, vízszint.

Mit kell tudni a lágy vízről?

Lágy víz használata esetén a masszázsmedence felülete mindig tökéletesen sima marad, és nem lesz a felületen lerakódás, ennek következtében a szűrők sem tudnak elvízkövesedni, és a szerkezet élettartama is kitolódik. Amennyiben kemény vízzel töltenénk fel a masszázsmedencénket akkor a felületén érdes lerakódás lenne tapasztalható, ami kényelmetlenséget okozhatna használat közben.

Vízi balesetek: mit tegyünk, és mit ne?

A nyári időszak beköszöntével sajnos gyakran hallunk vízi balesetekről, melyek sokszor tragikus véget érnek. A vízbe fulladással kapcsolatos esetek ugyanakkor a strandok, télen is nyitva tartó fürdők számának megnövekedése miatt minden évszakban előfordulhatnak. Vízi balesetek: mit tegyünk, és mit ne?>>

Hogyan tisztítsuk a szűrőt?

A szűrőt/szűrőket a masszázsmedencéből minden héten egyszer érdemes kivenni és vízsugárral vagy megfelelő tisztítószerrel kitakarítani.

Lényegében a szűrő véd meg minket a különböző szennyeződésektől, megakadályozva azt, hogy testünk közvetlenül érintkezzen azokkal használat közben.

Sok különféle szűrő létezik. Hatékonyságuk nagyban függ a típustól és a hatásfoktól. Van olyan szűrő, amely a nap 24 órájában szűr és van olyan, ami csak a napnak bizonyos ciklusaiban végzi dolgát.

Mit kell tudni a vízszintről?

A vízszint a harmadik fontos dolog, amire figyelnünk kell. Az optimális beállítás minden medencénél más és más, annak méretétől függ.

Nyár - Milyen veszélyben vannak a gyerekek?


Ahogy melegszik az idő, a gyermekgyógyászati sürgősségi osztályt is egyre többen keresik fel. A leggyakoribb okok: vágások, törött csontok és fejsérülések. Nyár - Milyen veszélyben vannak a gyerekek?>>

Mi fenyegeti a gyerekeket?>>

Elkerülhető nyári tragédiák>>

Általános „szabályként” megállapítható, hogy az ideális vízszint a legmagasabban elhelyezett masszázsbefúvó fölött minimum 2-3cm-rel van, illetve a szűrőháznál elhelyezett szkimmer ajtó vagy úszó feletti. A medence vize párolog ezért figyelemmel kell kísérnünk ezt a folyamatot, hogy mindig utántöltéssel megtartsuk a megfelelő szintet.

Egyéb tippek az otthoni karbantartáshoz:

A vízcserét négyhavonta célszerű elvégezni. Egy jó minőségű jakuzzi szűrőrendszere képes arra, hogy ennél jóval hosszabb ideig is tisztán tartsa a vizet. Négy hónap alatt a víz elhasználódik, telítődik fertőtlenítő-, és tisztítószerekkel, és lecsökken az ásványi anyag tartalma. Ilyenkor célszerű frissíteni.

Hetente egy alkalommal tisztítsuk a medence szűrőjét. Négyhavonta cseréljünk az ezüst ion patront, illetve cseréljük ki a medence teljes vízmennyiségét. A medencét mindig tiszta, szűrt, lágyított vízzel töltsük fel. Évente egy alkalommal érdemes átnézetni a medence gépészetét, leellenőrizni a komputer működését is.

A 37 fok körüli állandó vízhőmérséklet és a tiszta víz lehetővé teszi azt, hogy a jakuzzit akkor használjuk, amikor kedvünk tartja. Olyan masszázsmedencét válasszunk, amely gazdaságosan fenn tudja tartani a megfelelő vízhőmérsékletet.

Végezetül néhány hasznos tanács, amelyekkel tovább növelhetjük imádott medencénk élettartamát. Kerüljük a testápoló, napolaj, arcfesték és hajzselé használatát és a víz tisztasága érdekében, ha módunk van, rá zuhanyozzunk le az otthoni wellnessezés előtt.

Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése

Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri- vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk. Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése>>

(www.spatrendonline.hu)

Módosítva: 2014.06.11 14:37, Megjelenés: 2014.06.11 14:37
Címkék: Víz, Pihenés
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miként változtatja meg az eltérő...

Nem egyszerű meghatározni és megmagyarázni a csökkenő nemi vágy jelentését a párok közt, mivel el kell fogadni, hogy annak ereje, intenzitása egy...

Tények és tévhitek a...

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos egészségünk megőrzése szempontjából az, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tiszta...

Vizek és üdítőitalok - Ezeket...

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás fontosságát. Egészségünk megőrzésében, a betegségek...

Húsz pohár folyadék naponta? Ön...

Naponta 2-2,5 liter folyadék bevitelét ajánlja Györki Niké dietetikus, utalva az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) ajánlására. Ebből a...

Ügyeljen a megfelelő...

Ha az egészséges életmódról beszélünk, akkor legelőször a táplálkozás és a rendszeres mozgás jut eszünkbe, azonban fontos tudni, hogy a...

117 ember került kórházba a...

Több mint 100 orosz ortodox hívő került kórházba a szibériai Irkutszk városában, miután a Vízkereszt napi szertartáson ivott a szentelt vízből.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.