• Új helyszíneken indulnak a decemberi gyűjtések

    Szerző: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

    Új helyszínen gyűjtik a MikulásGyár ajándékait: a Duna Haus irodáiban és az Invázió áruházaiban. A Vöröskereszt megyei szervezetének szeretetakciójában osztják ki az adományt, a napokban induló élelmiszergyűjtés felajánlásaival együtt.

    Apró gesztusnak látszik, de nagy segítség egy-egy csomag liszt, konzerv, tészta, gyermekjáték, tisztítószer, hiszen ezekből apránként összeállhat egy újabb segélycsomag, és több hátrányos helyzetű családot vagy egyedül élő embert vonhat be Karácsonyi szeretetakciójába a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

    Két gyűjtés kezdődik ezért a napokban: tartós élelmiszert gyűjtenek megyénk több Tesco-áruházában december 5-től 7-ig 10 és 18 óra között. A Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeteinek önkéntesei és munkatársai várják a felajánlásokat Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló, Püspökladány bevásárlóközpontjaiban és Debrecenben két helyen; a Kishegyesi és a Mikepércsi úti nagyáruházakban.

    Hirdetés

    Ajándékokat az étel mellé

    Idén először a MikulásGyár az Invázió üzleteibe és a Duna Haus irodáiba költözik  december 6-22. között. Játékokat, ajándékokat, élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, gyümölcsöket, édességeket gyűjtenek nyitva tartási időben a humanitárius szervezet önkéntesei, munkatársai. Olyan termékeket várnak, amelyekkel a sokgyermekes családok, idős, magányos vagy egyedülálló hátrányos helyzetű emberek karácsonyát szebbé és a téli napjait élhetőbbé tehetik.

    A gyűjtés helyei


    Az Invázió üzletei Hajdúszoboszlón a Kabai útfélen, Debrecenben a Kishegyesi úton működő (Tesco-) áruházban, és a Kishatár utca 7. szám alatti (Auchan) hipermarketben találhatóak.
    A Duna Haus irodák Debrecenben, a következő címeken fogadják az adományokat: Böszörményi út 68., Vásáry István út  4.,  Segner tér 7.

    A Mikulásgyári ajándékokat idén is a Magyar Posta szállítja a gyűjtőpontokról a Vöröskereszt irodáiba.

    Az adományokból segélycsomagokat állít össze a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete – a novemberi  felajánlásokkal együtt –, és azokat Karácsonyi Szeretetakcióiban juttatja el az irodáiban jelentkező rászorulóknak, vagy olyan hátrányos helyzetű családoknak, amelyeket oktatási és önkormányzati intézmények ajánlanak. Amikor dönteni kell, a rászorultság mértékét veszik figyelembe.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)
     

    Legutóbb frissült: 2013.12.05 10:30
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Rászoruló gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet

    Rászoruló, nélkülöző gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet az idén negyedik alkalommal elindított Felhőtlen gyermekkor kampánya során - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

    Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt Haiti támogatására

    Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt, hogy segítse a Matthew hurrikán okozta katasztrófa áldozatait, a karibi térségben.

    Odalett mindenük a tűzben - segítsen!

    Bútorra, szőnyegre, konyhai eszközökre, lámpákra, műszaki cikkekre, szőnyegekre, ruhákra, élelmiszerre; a mindennapi élet alapvető eszközeire van szüksége a kétgyermekes családnak.

    Még a héten segíthet: étellel, ajándékkal vagy pénzzel

    Gyűjtenek az utolsó percig a MikulásGyárban és a Magyar Vöröskereszt megyei és területi irodáiban az önkéntesek és a munkatársak, hogy karácsony előtt minél több ember kaphasson adományt a több ezer jelentkezőből.

    Több helyszínen gyűjt adományokat a debreceni MikulásGyár

    Beköszöntöttek a hideg napok, és egymásnak adják a kilincset a segítséget kérők a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének irodájában.

    Műanyag kupak: neked apró szemét, neki óriási segítség

    Szinte nincs olyan munkahely, iskola vagy óvoda az országban, ahol ne gyűjtenének műanyag kupakokat. Általában pedig nem is az osztálypénz kiegészítésére, hanem beteg gyerekeknek, fogyatékkal élő embereknek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.