Haiyan tájfun - Orvosi ellátással és pénzadománnyal is támogatják a túlélőket

MTI
megjelent: 2013.11.22.

Orvosi ellátással, pénzadománnyal és gyorssegélycsomagok osztásával is segítik a Fülöp-szigeteki katasztrófa túlélőit a magyarországi segélyszervezetek.

A Magyar Vöröskereszt 1359-es adományvonalán és katasztrófaszámláján több mint kétmillió forint gyűlt össze a lakossági felajánlásokból, az adományt a Nemzetközi Vöröskereszten (IFRC) keresztül juttatják el a bajbajutott emberek megsegítésére.

Az IFRC sürgősségi katasztrófaalapjából mintegy 475 ezer svájci frank összegű gyorssegélyt biztosított a károsultak támogatására. A szervezet többek között az átmeneti szálláshelyek koordinációját végzi, számos helyen rendkívüli véradásokat szerveztek, emellett vizet, élelmet és higiéniai szereket osztottak a rászorulóknak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a gyűjtés kezdetén 10 ezer dollárt (több mint kétmillió forint) ajánlott föl, illetve utalt át nemzetközi szövetségén keresztül a károsultak megsegítésére. A 1353-as adományvonalon eddig több mint 7 millió forint gyűlt össze.

Így támogathatja a Haiyan tájfun károsultjait

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet gyűjtést indított 1359-es adományvonalán. Mindenki, aki felhívja vagy az ’ADOMANY’ szót elküldi a 1359-es vonalra, 250 forinttal járul hozzá a Fülöp-szigeteki tájfun miatt bajba jutott emberek megsegítéséhez.

A Magyar Vöröskereszt ezen felül várja a cégek és magánszemélyek felajánlásait az alábbi számlaszámon is:

Belföldi átutalás esetén: K&H Bank 10405004-00026548-00000009 (A közlemény rovatban mindenképpen kérjük feltüntetni:"TÁJFUN")

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén: K&H Bank Zrt. Nemzetközi számlaszám (IBAN): HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009

SWIFT kód: OKHBHUHB (A közlemény rovatban mindenképpen kérjük feltüntetni:"TÁJFUN")

A segélyszervezet humanitárius munkatársa, Belényi Dániel a világ legnagyobb egyházi hátterű segélyszervezeteket tömörítő szövetség, az ACT Alliance felkérésére Manilában végez biztonsági felméréseket és logisztikai feladatokat, valamint részt vett a több ezer családot megsegítő adománycsomagok átadásában Basaiban és a Samar szigetek három településén.

November 11-én indult útnak a Magyar Református Szeretetszolgálat hét főből álló orvoscsoportja a Leyte-szigetre. A teljesen önellátó csoport 15 ezer dollár (3,3 millió forint) értékben vitt egészségügyi felszerelést a rászorulóknak, míg további 15 ezer dollár értékű adományt a kinti helyzet megismerése után az igényeknek megfelelően állítottak össze. Az orvoscsoport tagjai az egyik taclobani kórház sürgősségi osztályán több száz beteget, Tanauanban csaknem 200 beteget láttak el.

A Baptista Szeretetszolgálat Fülöp-szigeteken járt munkatársai eddig 5 ezer dollár gyorssegélyt, valamint 10 ezer dollár értékű segélyszállítmányt (élelmiszerek, ivóvíz, generátor) adtak át a tájfun túlélőinek. A szeretetszolgálathoz eddig 22 millió forint adomány érkezett, elsősorban a Fogadj örökbe! támogatási program révén.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Malteser International tagszervezeteként vesz részt a tájfun áldozatainak megsegítésében. A helyszínen a nemzetközi hálózat német munkatársai tartózkodnak, akik a többi nemzetközi segélyszervezettel együttműködve megkezdték a károsultak ellátását. A Samar szigetén lévő San Antonio és Amandayehan településeken osztanak élelmiszert és higiéniai cikkeket, valamint a főzéshez edényeket.

Így támogathatja a Haiyan tájfun károsultjait

Katasztrófa helyzetekben a legfontosabb a gyermekek és családjaik számára az életmentő segítségnyújtás. A legszükségesebb gyógyszerek, élelmiszer és ivóvíz biztosítása, valamint az alapvető higiéniai feltételek megteremtése. 4 millió Fülöp-szigeteki gyerek veszélyben!

(UNICEF Magyar Bizottság)

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A dohányzás káros hatása A dohányzás káros hatása

A dohányzás és a szív-érrendszeri betegségek összefüggése.

Mit mutat a szívultrahang? Mit mutat a szívultrahang?

Milyen formái vannak a vizsgálatnak? Milyen esetekben indokolt?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.