Haiyan tájfun: Ön is segíthet

Szerző: Magyar Vöröskereszt

A legfrissebb adatok szerint több mint 5,4 millió károsultja van a Fülöp-szigetek központi részén végig söprő Haiyan tájfunnak.

A Nemzetközi Vöröskereszt (IFRC) sürgősségi katasztrófa alapjából (DREF –Disaster Response Emergency Fund) 475.495 CHF értékű pénzbeli gyorssegélyt biztosított a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatainak megsegítésére.

A Magyar Vöröskereszt, a nemzetközi szervezetek felhívása alapján gyűjtést indított 1359-es adományvonalán és katasztrófaszámláján.

Az aktuális humanitárius helyzetről itt olvashat további információkat

Így támogathatja adományával a Haiyan tájfun károsultjait

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet gyűjtést indított 1359-es adományvonalán. Mindenki, aki felhívja vagy az ’ADOMANY’ szót elküldi a 1359-es vonalra, 250 forinttal járul hozzá a Fülöp-szigeteki tájfun miatt bajba jutott emberek megsegítéséhez.

A Magyar Vöröskereszt ezen felül várja a cégek és magánszemélyek felajánlásait az alábbi számlaszámon is:

Belföldi átutalás esetén: K&H Bank 10405004-00026548-00000009 (A közlemény rovatban mindenképpen kérjük feltüntetni:"TÁJFUN")

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén: K&H Bank Zrt. Nemzetközi számlaszám (IBAN): HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009

SWIFT kód: OKHBHUHB (A közlemény rovatban mindenképpen kérjük feltüntetni:"TÁJFUN")

Így támogathatja adományával a Haiyan tájfun károsultjait
Bolygónk egyértelműen veszélyes változásokon megy keresztül. Manapság a Föld egyetlen kontinensén sincs tökéletes biztonságban, földrengések, árvizek, viharok, szökőárak, erdőtüzek pusztítanak. A globális felmelegedés egyre szélsőségesebb időjárást és egyre több áldozatot követelő katasztrófákat okoz, ezért nem árt, ha tudja, mire van szükség ahhoz, hogy túléljen egy katasztrófát. Életmentő csomag katasztrófa esetére
A vihar levonulását követően a Vöröskereszt folytatja a kutatást-mentést és szükségletfelmérést. A segélyszállítmányok eljuttatása komoly gondokat okoz Taclobanba és más érintett településekre, mivel a repülőtér jelentős károkat szenvedett az utakat pedig a kidőlt fák, póznák és a felhalmozódott törmelék teszi járhatatlanná. A rombolás mértéke hatalmas, a szökőár pusztításához hasonló. Az áram-és telefonszolgáltatás részben összeomlott, áldozatok százezrei vannak elvágva a külvilágtól. Hiányzik a tiszta ivóvíz is. A tájfun a Vöröskereszt épületét sem kímélte, ezért más helyet kellett keresniük a műveletek koordinálására.
A Nemzetközi Vöröskereszt Fülöp-szigeteki képviselője, Bernd Schell szerint minden megtesznek annak érdekében, hogy a segélyek gyorsan a helyszínre érkezzenek. "Élelmiszer, víz, szállás és az egészségügyi ellátás az azonnali prioritásunk"- mondta. A helyszínre telepített sürgősségi katasztrófaelhárító csapatok dolgoznak a segélyezés minden területén.
Így támogathatja adományával a Haiyan tájfun károsultjait
Alapítványok, betegszervezetek, egyesületek adattára a WEBBeteg címtárában, elérhetőséggel, információkkal, tevékenységi területek leírásával. Alapítványok, egyesületek
A Fülöp-szigeteket több katasztrófa sújtotta az elmúlt hónapokban - többek között a 7,2 erősségű földrengés Boholban, tájfunok és áradások Luzonban - így a Fülöp-szigeteki Vöröskereszt csapatai már számos, a vihar által érintett területen eddig is dolgoztak.
A Fülöp-szigeteki Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei pszichoszociális ellátásban részesítik a rászoruló lakosságot valamint segítséget nyújtanak a szétszakadt családok újraegyesítésében is.
A Nemzetközi Vöröskereszt november 12-én újabb sürgősségi segélyfelhívást tesz közzé a Fülöp-szigeteki Vöröskereszt támogatására. A gyűjtésből családok ezreinek kell humanitárius segítségnyújtást biztosítaniuk. Az elsőként pénzbeli, természetbeni vagy logisztikai segítséget felajánló Amerikai, Ausztrál, Brit, Német, Finn és Holland Vöröskeresztek mellett, amelyeknek egyes segélycsapatai már a helyszínen dolgoznak, számos ország nemzeti társasága fordul sürgősségi felhívással nyilvánosság felé, amelyhez tekintettel a katasztrófa súlyosságára és az érintettek nagy számára, a Magyar Vöröskereszt is csatlakozik.
Így támogathatja adományával a Haiyan tájfun károsultjait

Katasztrófa helyzetekben a legfontosabb a gyermekek és családjaik számára az életmentő segítségnyújtás. A legszükségesebb gyógyszerek, élelmiszer és ivóvíz biztosítása, valamint az alapvető higiéniai feltételek megteremtése. 4 millió Fülöp-szigeteki gyerek veszélyben!

(UNICEF Magyar Bizottság)

(Magyar Vöröskereszt)
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

A vérben lévő szabad...

A D-vitamin hiánya gyakori Európában, különösen az idős embereknél. Számos, többnyire az öregedéssel kapcsolatos betegség, például szív- és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.