Már várják a történeteket a hetedik Astellas-díj - Az év orvosa pályázatra!

Szerző: WEBBeteg

Október első hetében számos újdonsággal indult útjára a 2013-as Astellas-díj - Az év orvosa pályázat. A kezdeményezés célja továbbra is az, hogy a hazai egészségügyben a 2013-as esztendő során megtapasztalt, emberileg és szakmailag egyaránt kiemelkedő orvosi teljesítményekre, valamint a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra irányítsa rá a nyilvánosság figyelmét.

A pályázat meghirdetői azt kívánják elérni, hogy a sokat bírált hazai egészségügy vonatkozásában végre a pozitívumoknak is hírértéke legyen.

A hetedik év sok változást hozott a pályázat életében: a meghirdetők köre – az Astellas Pharma és a MOTESZ mellett – idén a Magyar Kórházszövetséggel és a négy magyarországi orvostudományi egyetemmel bővült, a fővédnöki tisztséggel járó feladatokat pedig ettől az évtől Prof. Dr. Sótonyi Péter akadémikustól Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke és egyben a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója veszi át.

A legfontosabb változások a páciensek által beküldött történetek értékelését és a végső rangsor kialakításának módját érintik: idéntől e rangsor felállításában a nagyközönség és az Astellas-díjas orvosokból álló zsűri értékítélete egyenrangú mérceként jelenik meg, azaz a 2013-as Astellas-közönségdíjat az az orvos veheti majd át, aki a két megmérettetésen a legmagasabb összevont pontszámot éri el.

A pályázatra közönségjelölteket változatlanul bármely magánszemély állíthat, aki saját vagy közeli hozzátartozója kezelésének, gyógyulásának történetét egy legalább fél, legfeljebb két A4-es oldalnyi terjedelemben megírja és a szervezők részére továbbítja. Szakterületi megkötés nélkül jelölhető minden olyan gyakorló orvos, aki legalább 5 év tapasztalattal rendelkezik a hazai állami egészségügyi ellátás területén.

Fontos kitétel, hogy az Astellas-díj nem életműdíj, ezért az értékelés során a 2013-ban megtapasztalt teljesítmények élvezik a legnagyobb hangsúlyt. A pályázatra 2014. január 1. 24:00 óráig várják a jelöléseket, e-mail üzenetben az [email protected] címen vagy közvetlenül a pályázat weboldalán!

Az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat elmúlt hat esztendeje során több mint 800 gyógyító munkáját ismerték el betegeik, közülük összesen 28-an vehettek át Astellas-díjat. A meghirdetők bíznak benne, hogy a felterjesztett orvosok száma idén is jelentősen emelkedik.

A kiírásról részletes információ a pályázat megújult weboldalán olvasható, a www.astellasdij.hu címen.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Urológia Urológia

Szexszel összefüggő húgyúti panaszok? Mit lehet tenni?

Hogyan maradjunk egészségesek...

Karácsony van, és szeretnénk jól érezni magunkat - ez csak természetes. Ezt illetően adunk néhány gyors tanácsot, ami lehetővé teszi, hogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.