• Már várják a történeteket a hetedik Astellas-díj - Az év orvosa pályázatra!

    Szerző: WEBBeteg

    Október első hetében számos újdonsággal indult útjára a 2013-as Astellas-díj - Az év orvosa pályázat. A kezdeményezés célja továbbra is az, hogy a hazai egészségügyben a 2013-as esztendő során megtapasztalt, emberileg és szakmailag egyaránt kiemelkedő orvosi teljesítményekre, valamint a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokra irányítsa rá a nyilvánosság figyelmét.

    A pályázat meghirdetői azt kívánják elérni, hogy a sokat bírált hazai egészségügy vonatkozásában végre a pozitívumoknak is hírértéke legyen.

    Hirdetés

    A hetedik év sok változást hozott a pályázat életében: a meghirdetők köre – az Astellas Pharma és a MOTESZ mellett – idén a Magyar Kórházszövetséggel és a négy magyarországi orvostudományi egyetemmel bővült, a fővédnöki tisztséggel járó feladatokat pedig ettől az évtől Prof. Dr. Sótonyi Péter akadémikustól Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke és egyben a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója veszi át.

    A legfontosabb változások a páciensek által beküldött történetek értékelését és a végső rangsor kialakításának módját érintik: idéntől e rangsor felállításában a nagyközönség és az Astellas-díjas orvosokból álló zsűri értékítélete egyenrangú mérceként jelenik meg, azaz a 2013-as Astellas-közönségdíjat az az orvos veheti majd át, aki a két megmérettetésen a legmagasabb összevont pontszámot éri el.

    A pályázatra közönségjelölteket változatlanul bármely magánszemély állíthat, aki saját vagy közeli hozzátartozója kezelésének, gyógyulásának történetét egy legalább fél, legfeljebb két A4-es oldalnyi terjedelemben megírja és a szervezők részére továbbítja. Szakterületi megkötés nélkül jelölhető minden olyan gyakorló orvos, aki legalább 5 év tapasztalattal rendelkezik a hazai állami egészségügyi ellátás területén.

    Fontos kitétel, hogy az Astellas-díj nem életműdíj, ezért az értékelés során a 2013-ban megtapasztalt teljesítmények élvezik a legnagyobb hangsúlyt. A pályázatra 2014. január 1. 24:00 óráig várják a jelöléseket, e-mail üzenetben az [email protected] címen vagy közvetlenül a pályázat weboldalán!

    Az Astellas-díj – Az év orvosa pályázat elmúlt hat esztendeje során több mint 800 gyógyító munkáját ismerték el betegeik, közülük összesen 28-an vehettek át Astellas-díjat. A meghirdetők bíznak benne, hogy a felterjesztett orvosok száma idén is jelentősen emelkedik.

    A kiírásról részletes információ a pályázat megújult weboldalán olvasható, a www.astellasdij.hu címen. 

    Legutóbb frissült: 2013.10.09 17:01
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    46407 vokssal ért véget június 2-án éjfélkor a szavazás

    Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkárságának égisze alatt szervezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza: az internetes szavazás. Rengetegen szurkoltak orvosukért, így két héten át folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

    Újra indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Nyolcadik alkalommal indult újra december 20-án Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

    Újra indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Nyolcadik alkalommal indul december 20-án Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

    Indul az Anyák Háza Országos Program

    Ma Magyarországon hiába írja elő jogszabály, hogy minden szülőnek joga van a gyermeke mellett tartózkodnia a kórházi kezelés ideje alatt, még sincs erre mindenhol lehetőség. Az egészségügyi intézmények nem tudják megoldani a szülők elszállásolását a gyógyulási idő alatt, éppen ezért szeretne az SCA Hygiene Products Kft. a Bethesda Kórház Alapítvány és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának támogatásában pályázat útján lehetőséget kínálni a helyzet orvoslására.

    A legjobb háziorvos - Még három hónapig küldheti be ajánlatát

    Tavaly decemberben sajtótájékoztató keretében hetedszer indították el a szervezők Az év praxisa a Kárpát medencében pályázatot, amelyben keresik a tavalyi év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát.

    Kell a nőnek kimenő? - A nő és a szabadidő az idei Terézanyu pályázat témája

    Minimális időt fordítanak magukra a magyar nők, a fontossági sorrendjük legvégére helyezik önmagukat – derült ki a Richter Gedeon Nyrt. Nőnek lenni jó programja keretében végzett kutatásból.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.