Új beteghívórendszer a százhalombattai egészségügyi központban

Szerző: MTI

Érintőképernyős sorszámkérés után elektronikus kijelző segítségével hívják be a betegeket keddtől a Százhalom Egészségügyi Központ háziorvosi rendelőibe - tájékoztatta Százhalombatta polgármesteri hivatalának szóvivője az MTI-t.

Nyilas Hajnalka elmondta, hogy a beteghívórendszer újdonságnak számít a Pest megyei egészségügyi alapellátásban.

Elégtelen finanszírozás

Elégtelen finanszírozás jellemzi a háziorvosi praxisokat. Jelenleg nincs jövője, ezért sem választják a pályakezdők ezt a területet. Dr. Béltecki János, a közel kétezer háziorvosi tagot is számláló Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ) elnöke kérdésünkre elmondta: egy praxisra jutó havi finanszírozás jelenleg nem éri el az egymillió forintot. Kétmillió forint kellene havonta egy háziorvosi praxisra.

Gördülékenyebb betegellátás

A berendezés képernyőjén kiválasztható, hogy az egészségügyi központban működő 12 gyermek és felnőtt háziorvosi rendelő melyikébe kíván a páciens menni. A képernyő megérintésével kapható a sorszám. Megszűnik tehát az a gyakorlat, amely szerint az asszisztensek a folyosóra kilépve, név szerint szólítják be a vizsgálatra érkezőket. Az új sorszámosztóval könnyebb és gördülékenyebb lesz a háziorvosok munkája is - magyarázta a szóvivő.

A beteghívórendszer kiépítését a százhalombattai képviselő-testület csaknem másfél millió forinttal támogatta - tette hozzá Nyilas Hajnalka.

Az alapellátás megújítása 4 kistérségben

A Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében mintegy 3,7 milliárd forint összértékű Alapellátás-fejlesztési Modellprogram indul négy hátrányos helyzetű észak- és kelet-magyarországi mikrorégióban: Berettyóújfalu, Borsodnádasd, Heves és Jászapáti térségében. Ez képezi a hazai alapellátási rendszer fejlesztésének az egyik pillérét. Mintegy 3,7 milliárd forintos támogatással indul az alapellátás megújítása négy hátrányos helyzetű kistérségben.

(MTI)

Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Angolkór Angolkór

A kóros D-vitamin-hiány tünetei, kezelése és megelőzése.

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.