• Újraindult az ökumenikus adományvonal, a hétvégén a nélkülöző családoknak gyűjtenek

    Szerző: MTI

    Újra hívható az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonala, az újraindulás első napján, szombaton a tatai Víz, Zene, Virág fesztivállal együttműködésben a nélkülöző családoknak hirdetnek gyűjtést.

    Péntek éjfélkor függesztették fel a nemzeti összefogás vonalának 1357-es hívószámát, amelyen keresztül a dunai árvízi védekezést és helyreállítást lehetett támogatni. Így ezután a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt és a Baptista Szeretetszolgálat újra saját elérhetőségein várja a pénzadományokat.
     
    Hirdetés
     
    Az ökumenikusok az adományvonaluk újraindulásának első napján nagyszabású jótékonysági rekordkísérletet hirdetnek a tatai fesztivállal együttműködve. A rendezvény vendégeit a koncertek előtt biztatják a 1353-as szám felhívására, a fesztivál ideje alatt érkezett adományokat pedig olyan nélkülöző családok támogatására fordítják, amelyek az ország nyolc szociális és fejlesztő központjának intézményeiben élnek, vagy azok látókörében vannak.
     

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A fesztiválon lehetőség lesz az árvízkárosultak segítésére is.
     
    A 1353-as telefonszám felhívása 250 forint adományt jelent az aktuálisan meghirdetett célok javára.
     
    (MTI)
     
    Legutóbb frissült: 2013.06.29 11:17
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Rászoruló gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet

    Rászoruló, nélkülöző gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet az idén negyedik alkalommal elindított Felhőtlen gyermekkor kampánya során - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

    Jótékonysági koncert a Szent László Kórház javára

    A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány adománygyűjtő koncertet szervez a Szent László Kórház Hematológiai és Őssejt-Transzplantációs Osztályának javára, melyre szeretettel vár minden kedves támogatót!

    Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt Haiti támogatására

    Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt, hogy segítse a Matthew hurrikán okozta katasztrófa áldozatait, a karibi térségben.

    1 millió forintos támogatás a leukémiás gyermekek gyógyítására

    A Swing á la Django zenekar és Darmai Gábor, a zenekar támogatója, december 5-én 11 órakor a Heim Pál Gyermekkórházban 1.000.000 forintot adományozott az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak.

    Felkészülten a katasztrófákra

    Megkezdődött a Magyar Vöröskereszt katasztrófavédelmi tábora Hajdúszoboszlón. Az egyhetes táborra 18 és 24 év közötti, elsősorban a Duna menti településen élő fiatalok jelentkeztek. A résztvevők testközelből tapasztalhatják meg, mi a teendő árvíz vagy más katasztrófahelyzet idején.

    Gördülékenyebben adományozhatnak

    Megnyílt a vöröskeresztes adománykezelő hely Debrecenben, a Cegléd utca 6. szám alatt. A területi szervezet itt veszi át az adományokat, és fogadja a segítséget kérőket nyitva tartási időben vagy telefonos egyeztetéssel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.