A gyerek eb mellett egészségesebb

MTI
megjelent:

Egészségesebbek azok a gyerekek, akik olyan családban nőnek fel, amelyben kutya van, mint azok, akik ebmentesen cseperednek fel: kevesebb légúti betegség támadja meg őket - állítják finn orvosok.

A szakemberek négyszáz csecsemőt kísértek figyelemmel életük első évében. Azok, akik ebes környezetben növekedtek, az időszaknak csak a 19 százalékában voltak betegek, míg a kutyamentesen élők az esztendő több mint egyharmadában, 36 százalékában.

A kutya-gyerekegészség közti összefüggés a finn Egyetemi Kórház kutatóinak feltételezése szerint abból adódik, hogy az ebek oltásszerűen védik a gyerekeket: kis mennyiségben kóros baktériumoknak és csíráknak teszik ki őket, amire a csemeték szervezete válaszul felvérteződik komolyabb betegségek ellen.

A macskák hasonlóan jótékony hatásúak, bár kevésbé, mint a kutyák - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Az óvintézkedéseket és higiénés szabályokat szem el?tt tartva!
Az állatoktól - kutyáktól, macskáktól, más házikedvencektől vagy vadon élő állatoktól- elkapható fertőző betegségek száma száz felett van. Természetesen nem kell megijedni a potenciális veszélyektől, ám bizonyos higiénés alapszabályokat érdemes betartani, különösen gyerekek, terhes anyák, idősek vagy krónikus betegek számára! Házikedvencek által terjesztett betegségek

(MTI)

Cikkajánló

Kutyával fürdés - Milyen veszélyei vannak?

Dr. Gócs Viktor, infektológus
Milyen betegségnek vagyunk kitéve, ha 10 négyzetméteres medencénkben együtt fürdünk a kutyánkkal? A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Pécsi Balázs, sebész, mellkassebész, klinikai onkológus
WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.