Vádemelés: fiktív vények speciális kötszerekre

Szerző: MTI

Tizennyolc orvos, több asszisztens és patikus ellen javasol vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A gyanú szerint fiktív vények felhasználásával több mint egymilliárd forinttal károsították meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat - értesült az MTI Hírcentrum.

A nyomozás során megállapították, hogy az orvosok betegek személyes adataival visszaélve fiktív orvosi vényeket állítottak ki speciális kötszerekre, majd ezt követően gyógyászati segédeszköz-forgalmazó gazdasági társaságok ezeket a vényeket az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál felhasználták, és jogosulatlanul visszaigényeltek több mint egymilliárd forintot - hangzott el az m1 csütörtök esti Híradójában.

Az ügyben szereplő orvosok a gyanú szerint 2008 januárja és 2010 májusa között 1.500 ember nevére csaknem húszezer esetben írtak fel speciális, darabonként több tízezer forintba kerülő kötszert. Egy-egy recept felírásáért 25-30 ezer forintot kaptak. Az ügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Az ügyben eddig 32 gyanúsítottat hallgattak ki, részben különösen jelentős kárt okozó csalás, részben személyes adattal visszaélés bűntette miatt.

(MTI)

Módosítva: 2012.03.30 16:03, Megjelenés: 2012.03.30 16:03
Címkék: Vádemelés, Vény
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Milyen típusú fogamzásgátló tabletta való nekem? - Töltse ki tesztünket! (x)

A felfekvés fokozatai A felfekvés fokozatai

A kialakult felfekvést a stádiumának megfelelően kezelni kell.

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

Megküzdés a krónikus fáradtsággal...

A krónikus fájdalom és a krónikus fáradtság nagymértékben rombolja az életminőséget, ezért fontos önsegítő tippek által is lehetőséget...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.