• Sokat italoznak a német tinik

    Szerző: Független Hírügynökség

    Aggódnak Németországban a fiatalok alkoholfogyasztása miatt. A berlini kormány kábítószerek és szenvedélybetegségek ellenőrzésével megbízott szakértője, Sabine Bätzing szerint a kiskorúak egyre nagyobb mértékben fogyasztanak szeszesitalokat.

    Míg 2005-ben csak minden ötödik 12 és 17 év közti fiatal vallotta, hogy havonta legalább egyszer ivott ötnél több fajta töményitalt, tavaly már a válaszadók 26 százaléka "büszkélkedett" ezzel a szenvedéllyel, amely hat százalékos emelkedést jelent.

    Hirdetés

    Az ezredfordulón összesen 9500 fiatalt kellett alkoholmérgezéssel kórházba vinni, tavaly már kétszer ennyien kényszerültek hasonló okból kifolyólag gyors orvosi beavatkozásra. A most közétett jelentés szerint 1 millió 300 ezerre tehető a rendszeresen italozó németek száma. Biztató jelek mutatkoznak viszont a dohányzás terén, ugyanis míg 2001-ben a fiatalok 28 százaléka cigarettázott, tavaly már 10 százalékkal kevesebben gyújtottak rá. Ezt Sabine Bätzing a hatóságok dohányzás elleni hadjáratának eredményeként értékelte.

    A jelentés kitér a kábítószerek fogyasztására is és megállapítja, hogy tavaly 7,6 százalékkal több halálos áldozatot követelt a túlzott mértékű drogfogyasztás. Sabine Bätzing nyugtalanító tünetnek nevezte a gyógyszerfüggőséget is. Jelenleg másfél millióan szednek rendszeresen nyugtatókat, vagy altatókat. A gyógyszerfüggők 70 százaléka nő.

    Módosítva: 2008.05.06 13:30, Megjelenés: 2008.05.06 13:30
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Férfi nemi szervek

    Férfi nemi szervek

    Cs. K., fordító

    Ha elváltozást észlel, mielőbb forduljon orvoshoz a diagnózis és kezelés érdekében!

    A neuropátia szűrése

    A neuropátia szűrése

    Prof. Dr. Barkai László

    Fontos a korai felismerés! A szűrés a cukorbeteggondozás elkerülhetetlen eleme.

    A nyár hűsítő kedvencei - Fagylaltok és jégkrémek

    Perzselő napsütés - szinte vibrál a levegő a hőségben, mégis hosszú sor kígyózik az egyik cukrászda előtt... A nyár egyik legkedveltebb édes hűsítőjére várnak: mindenki fagylaltozással szeretné biztosítani magának a felfrissülést.

    Az izomzat felépítése és szerepe

    Az izom a szervezet olyan szövete, melynek fő funkciója, hogy a tápanyagokból nyert energiát mechanikai energiává alakítja át. Ez teszi lehetővé az egész emberi test helyzetváltoztatását, mozgását, finom működését, a belső szervek, zárógyűrűk mozgását és működését.

    Ittasság, részegség vagy alkoholmérgezés?

    Ugyanazon mennyiségű alkohol a különböző személyeknél más-más fokú ittasságot-részegséget okoz, köszönhetően az egyéni toleranciának. Nagyobb mennyiségű ital fogyasztása vagy alacsonyabb alkoholtolerancia súlyos mérgezést okozhat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA