• Sokat italoznak a német tinik

    Szerző: Független Hírügynökség

    Aggódnak Németországban a fiatalok alkoholfogyasztása miatt. A berlini kormány kábítószerek és szenvedélybetegségek ellenőrzésével megbízott szakértője, Sabine Bätzing szerint a kiskorúak egyre nagyobb mértékben fogyasztanak szeszesitalokat.

    Míg 2005-ben csak minden ötödik 12 és 17 év közti fiatal vallotta, hogy havonta legalább egyszer ivott ötnél több fajta töményitalt, tavaly már a válaszadók 26 százaléka "büszkélkedett" ezzel a szenvedéllyel, amely hat százalékos emelkedést jelent.

    Hirdetés

    Az ezredfordulón összesen 9500 fiatalt kellett alkoholmérgezéssel kórházba vinni, tavaly már kétszer ennyien kényszerültek hasonló okból kifolyólag gyors orvosi beavatkozásra. A most közétett jelentés szerint 1 millió 300 ezerre tehető a rendszeresen italozó németek száma. Biztató jelek mutatkoznak viszont a dohányzás terén, ugyanis míg 2001-ben a fiatalok 28 százaléka cigarettázott, tavaly már 10 százalékkal kevesebben gyújtottak rá. Ezt Sabine Bätzing a hatóságok dohányzás elleni hadjáratának eredményeként értékelte.

    A jelentés kitér a kábítószerek fogyasztására is és megállapítja, hogy tavaly 7,6 százalékkal több halálos áldozatot követelt a túlzott mértékű drogfogyasztás. Sabine Bätzing nyugtalanító tünetnek nevezte a gyógyszerfüggőséget is. Jelenleg másfél millióan szednek rendszeresen nyugtatókat, vagy altatókat. A gyógyszerfüggők 70 százaléka nő.

    Módosítva: 2008.05.06 13:30, Megjelenés: 2008.05.06 13:30
   • Cikkajánló

    Derékfájás

    Derékfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Tanácsok a megelőzéshez. Hogyan tarthatja hátát egészségesen és erősen?

    Kipirosodott könyök

    Kipirosodott könyök

    Dr. Ujj Zsófia Ágnes

    A könyök területén észlelhető bőrelváltozások hátterében több betegség is állhat.

    Miért szükséges a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat?

    Hazánkban a Munka Törvénykönyve előírja, hogy a munkavállalók kizárólag olyan feladatra alkalmazhatók, ami az egészségükre, a testi alkatukra és fejlettségükre tekintettel van, és káros hatás nem éri őket.

    Koffeinmentes kávé - Ártalmas-e az egészségre?

    A koffeinmentes kávé ízében és megjelenésében is nagyon hasonlít a hagyományos kávéra, ám csak minimális koffeint tartalmaz. Nem ez az egyetlen különbség azonban a hagyományos és a koffeinmentes kávé között.

    Ittasság, részegség vagy alkoholmérgezés?

    Ugyanazon mennyiségű alkohol a különböző személyeknél más-más fokú ittasságot-részegséget okoz, köszönhetően az egyéni toleranciának. Nagyobb mennyiségű ital fogyasztása vagy alacsonyabb alkoholtolerancia súlyos mérgezést okozhat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA