Szteroidampullák egy ukrán mikrobuszban

Szerző: MTI

Hatvan szteroidampullát találtak a pénzügyőrök egy ukrán rendszámú mikrobuszban a záhonyi határátkelőhelyen; az illegális szereket a jármű elsősegély-dobozában próbálták becsempészni Magyarországra - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A mikrobusz Ukrajna felől jelentkezett belépésre, az ellenőrzést végző pénzügyőr kérdésére az úti holmin kívül mást nem jelentett be a járműben utazó hét ember - ismertette Suller György Attila vám- és jövedéki szóvivő. A NAV munkatársai a tételes ellenőrzés mellett döntöttek, és a jármű első ülése alatti rekeszből intramuszkuláris injekciót tartalmazó ampullák kerültek elő.

A szteroidok mellékhatásai

Férfiaknál a herefunkció zavara miatt csökken a spermiumok száma és mozgékonysága. A prosztata megduzzad, a libidó csökken, impotencia alakul ki. A kifejezett másodlagos nemi jelleg miatt a testszőrzet, a pénisz fokozott növekedése, a hangmélység változása, valamint agresszió figyelhető meg. Az anabolikus szteroidok és mellékhatásaik >>

A szóvivő elmondta: a gépkocsivezető azt mondta, hogy az ampullákat egy általa nem ismert embertől vette át, azzal, hogy vigye Olaszországba.

A pénzügyőrök szakértői segítséggel megállapították, hogy az ampullák szteroidot tartalmaznak, amelynek a magyarországi kereskedelme illegális.

A csaknem 800 ezer forint értékű injekciókat lefoglalták, és csempészet alapos gyanúja miatt feljelentést tettek az illetékes pénzügyi nyomozóknál - tette hozzá az őrnagy.

A szteroidok használatának veszélyes terjedése

A mind lenyűgözőbb sportteljesítmények érdekében a sportolók gyakran semmitől sem riadnak vissza, egyre gyakoribbak a doppingbotrányok. Az ügy azonban már az élsportot is kinőtte: sok fiatal csak azért szed szteroidokat, hogy férfiasabbnak látsszon. A szteroidok használatának veszélyes terjedése>>

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Tömeges oltás Tömeges oltás

A mai napon rendeli el hétfőtől az országos tisztifőorvos.

Mi az infraszauna? Vannak...

Az infraszauna egy olyan szaunatípus, ami a fény felhasználásával állít elő hőt. Ezt a szaunatípust néha távoli-infravörös szaunának is nevezik...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.