• A háromdimenziós videójáték árthat gyermekének

    Szerző: MTI

    A hamarosan forgalomba kerülő Nintendo videójáték ártalmas lehet a gyermekek fejlődésére nézve – figyelmeztetett a játékot gyártó vállalat.

    A vállalat vezérigazgatója a korábban közzétett figyelmeztetést vasárnap úgy pontosította, hogy "ez nem jelenti azt, hogy a termék veszélyes lenne", hanem elővigyázatossági intézkedésről van szó az esetleges peres ügyek elkerülése érdekében.

    Hirdetés

    A Nintendo még decemberben tette közzé weboldalán, hogy hat év alatti gyermekeknél nem tartja ajánlatosnak a háromdimenziós játékkonzol használatát, mert szakértők szerint a túlzott kitettség háromdimenziós képeknek hátrányos lehet a kisgyermekek fejlődésére, mivel még kialakulóban van náluk a való élet háromdimenziós leképezésének készsége. "Proaktív gyakorlatot folytatunk ügyfeleink tájékoztatásában. Másképpen nem tennénk közzé olyan információkat, amelyek nem feltétlenül előnyösek eladásainkra" - mondta Ivata Szatoru (Satoru Iwata) vezérigazgató a Dow Jones Newswires hírügynökségnek adott interjúban.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    "A háromdimenziós képek gyermekekre gyakorolt hatásáról szóló figyelmeztetés azoknak a szakértőknek a véleményén alapul, akiket megkérdeztünk az ügyben" - tette hozzá. Más háromdimenziós elektronikai berendezésekkel ellentétben a játékkonzolokat általában hosszú órákig használják. "A szülők esetenként akár bébiszitter helyett is használják a videojátékokat" - mutatott rá Nintendo igazgatója, aki a maga részéről sokkal jobb megoldásnak tartja egy nagy figyelmeztető felirat elhelyezését magán a készüléken, mint egy egysoros figyelmeztetést a használati utasításban.

    A készülék előreláthatólag február 26-án kerül az üzletekbe Japánban, majd március folyamán Európában és az Egyesült Államokban. A konzol az első olyan háromdimenziós videojáték, amely nem igényel speciális szemüveget a térhatás élvezetéhez. A Nintendo március végéig 4 millió darabot tervez értékesíteni az új videojáték konzolból, ebből 1,5 milliót Japánban.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2011.01.09 23:10
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Czeizel Barbara édesapja nyomdokait követi

    Huszonöt éves fennállását ünnepli a Budapesti Korai Fejlesztő Központ, amely fejlődésükben veszélyeztetett csecsemők, fogyatékos kisgyermekek és családjuk számára nyújt komplex diagnosztikai és terápiás szolgáltatásokat. Czeizel Barbara, gyógypedagógus, a korai fejlesztésért, gyermekkori intervencióért felelős miniszteri biztos, egyben a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője elmondta: az intézményben fejlődési rizikóval élő, koraszülött, a különböző fejlődési területeken eltérően fejlődő, fogyatékos és autizmussal élő gyermekek diagnosztikájával és terápiájával foglalkoznak.

    Középpontban a veleszületett fejlődési rendellenességgel élők

    A veleszületett rendellenességek regisztereinek nemzetközi szervezete, az International Clearinghouse for Birth Defects Surveillance and Research kezdeményezésére a WHO támogatásával kiemelt és támogatott világnapként 2015-ben került megrendezésre első alkalommal a Veleszületett Fejlődési Rendellenességek Világnapja.

    A terhesség alatt szedett antidepresszánsok növelik a születési rendellenességek kockázatát

    Megnöveli a születési rendellenességek kockázatát, ha a várandós nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében - állapította meg egy új kanadai tanulmány.

    Terhességi félelmek és stressz - Az orvos válaszol

    "A folyamatos aggodalom a baba iránt nem okozhat semmilyen fejlődési rendellenességet? Komolyabb stressz árthat a babának?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    A nyitott gerinc (spina bifida)

    A spina bifida latin elnevezés, melynek magyar megfelelője a nyitott gerinc. Ez a gerinc és a központi idegrendszer fejlődési rendellenességeinek összefoglaló elnevezése.

    Hasi szűréssel megtudhatja, van-e gond a baba pocakjában

    A csecsemő- és gyermekkori ultrahangos szűrésre egyre nagyobb igény van napjainkban, hiszen segítségével lehetőség van már a korai fázisban észrevenni az esetleges fejlődési rendellenességeket, mielőtt még azok komoly tüneteket vagy visszafordíthatatlan károkat okoznának.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.