A potencianövelő segít a depressziós nőkön is

szerző: Cs. K., fordító - WEBBeteg
megjelent:

Az erekciós problémákra használt kék tablettáról bebizonyosodott, hogy jó hatással van a depressziós nők szexuális problémáira is - számol be a Health24.com egészségügyi portál.

A szexuális vágy hiánya az antidepresszánsok egyik gyakori mellékhatása, ezért is van, hogy sokan abbahagyják a depressziójukra felírt gyógyszer szedését. Mindez azért is problematikus, mert kétszer annyi nőnek írnak fel antidepresszánst, mint férfinak, azonban a szexuális zavarokat a férfiak esetében hatásosan kezelő gyógyszerek a nőknél eddig nem voltak elfogadottak.

A kutatók 98 olyan nőn tesztelték a Viagrát, akinek noha már enyhült a depressziója, a szexuális zavarok azonban még mindig megkeserítették az életét, elsősorban a vágy hiánya vagy szeretkezés közben érzett fájdalom formájában. A kísérlet során nyolc héten keresztül kellett a szexuális együttlét előtt egy-két órával beszedniük egy tablettát. A kutatásban résztvevő nők fele álgyógyszert kapott.

Nem volt komoly mellékhatás

Az álgyógyszert kapott nők 73 százaléka nem tudott semmiféle javulásról beszámolni, míg ez az arány a valódi potencianövelőt szedők körében csak 28 százalék volt. A nők egy része fejfájásról, bőrpírról illetve emésztési zavarokról panaszkodott, ám egyikük sem lépett vissza a mellékhatások miatt.

A kutatás rámutatott, hogy a depresszió kezelésének mellékhatásait kezelve elkerülhető a betegeknél az idő előtti gyógyszerelhagyás, ezzel pedig a visszaesés vagy teljes összeomlás. Emellett természetesen előrelépést és új alternatívát jelenthet a depresszió mellékhatásainak további kezelésében.

WEBBeteg logó Forrás: WEBBeteg
Cs. K., fordító
Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos

Cikkajánló

A depresszióról részletesen

Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
Depresszió
A depresszió mára gyakori betegséggé vált, amely világszerte legalább 300 millió embert érint. Kezeletlen esetben a depresszió egy lefelé menő spirált eredményezhet, amely végén a rokkantság, az önellátási képtelenség, sőt akár az öngyilkosság is állhat.
Fogantatás előtt
Fogantatás előtt

Életmódváltásra is szükség lehet.

Hát- és derékfájás
Hát- és derékfájás

Mire utalhat, ha reggel tapasztalja?

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Kőműves Anikó, szakgyógyszerész, orvos- és egészségtudományi szakfordító
WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
WEBBeteg összeállítás - Dr. Szabó Zsuzsanna és Dr. Zsuga Judit
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.