A lakosság elöregedése és az időskori elbutulás - sokba kerül

Független Hírügynökség
megjelent:

Ausztráliában több mint négyszeresére fog nőni az időskori elbutulásban szenvedők száma, amint fokozódik a lakosság elöregedése, hívja fel a figyelmet egy kedden megjelent tanulmány. Eszerint 2050-re több mint 1 millió demenciás lesz a déli földrészen, súlyos terhet róva a közegészségügyre.

Az új korszak 2010-zel veszi kezdetét, ekkor lép nyugdíjba a bébibum-nemzedék első évfolyama.

Az időskori elbutulás korai előjelei
Német orvosok szerint már korai jelek utalhatnak a Parkinson- vagy az Alzheimer-kórra, még mielőtt a tényleges tünetek jelentkeznek.
Az időskori elbutulás korai előjelei

A prognózis szerint az öregkori idegrendszeri leépülési betegségek válnak a közegészségügy számára a legsúlyosabb problémává, megelőzve a rákot és a szívbetegségeket.

Az ausztrál társadalom életkor szerinti megoszlásából következik, hogy a következő évtizedekben gyorsulni fog az öregedés, és ennek következtében a demencia gyakorisága.

Az időskori elbutulásban szenvedők száma a 2009-es, 245 ezerről 2050-ig, 1.13 millióra fog emlkedni.

Ausztráliában a fogyatékosok közül, már ma is a demenciások vannak legtöbben. Az időskori elbutulás 2023-ban, már többe fog kerülni az egészségügyi rendszernek, mint a szívbetegségek.

(FH)

Cikkajánló

Demencia
Az Alzheimer-kórt és a demencia egyéb formáit gyakran kísérik olyan kihívást jelentő viselkedésbeli változások, melyek kezelésére nem mindig vagyunk felkészülve. Úgy tűnhet, a demencia néha sokkal erőteljesebben előhozza a beteg alapvető személyiségét, máskor pedig a személyiség teljesen megváltozhat a betegség előrehaladtával.
Magnézium
Magnézium

Szerepe van a depresszió elleni küzdelemben is.

Száraz köhögés
Száraz köhögés

Mi okozza, hogyan kezelje ezt a köhögéstípust?

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus
WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.