Daganatok - Élet betegséggel cikkek

Daganatok - Élet betegséggel cikkek

Rettegett áttétek - Hogy működnek a daganatok?

Rákgyógyítás
2017-12-22 07:38

A rosszindulatú daganatok rosszindulatúsága abban rejlik, hogy nemcsak növekedésre képesek, hanem be tudják szűrni a környező szerveket: sejtjeik a nyirokkeringésbe vagy a véráramba betörve eljuthatnak, s megtapadhatnak helyi vagy távoli nyirokcsomókban, távoli szervekben is, ezzel intézve több fronton agresszív támadást a szervezet ellen.

Étkezési nehézségek a rákkezelés idején - Mit tegyünk fogyás esetén?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
2017-10-30 09:41

A betegség alatti túlzott fogyást nem mindig maga a betegség okozza: előfordulhat, hogy a hátterében a gyógyszeres kezelés áll, de a betegséggel járó szorongás is okozhat étvágycsökkenést.

Élet az élet végén - Amikor a betegek mesélni kezdenek

Rakgyogyitas.hu
2017-10-17 14:55

Az életük utolsó szakaszába lépett daganatos betegeket és családjaikat támogató, egyszerre megnyugvást adó, s mégis élettel teli hospice osztályért dolgozik Szy Ágnes pszichológus a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórházban.

A rák leküzdése - Emese története

Oriold és Társai Kiadó
2017-09-26 14:55

Sorozatunkban olyan emberek történeteit mutatjuk be, akiknek nap mint nap, közvetve vagy közvetlenül szembe kell nézniük egy egész életüket meghatározó betegséggel. Ismerjék meg Emese történetét, akinél már kétszer is diagnosztizáltak rákot élete során.

Fájdalomcsillapítás: lehetséges és kötelező!

Rákgyógyítás
2017-09-04 02:51

Az orvoslásban alapszabály, hogy a legnagyobb kárt a betegnek a szenvedés okozza, ezért a fájdalomcsillapítás mértékét alapvetően egyetlen dolog határozza meg: a fájdalom nagysága.

A rák leküzdése - László története

Oriold és Társai Kiadó
2017-07-13 20:09

Sorozatunkban olyan emberek történeteit mutatjuk be, akiknek nap mint nap, közvetve vagy közvetlenül szembe kell nézniük egy egész életüket meghatározó betegséggel. Ismerjék meg László történetét, akinél tüdőrákot diagnosztizáltak áttétekkel.

A rák leküzdése - Anka története

Oriold és Társai Kiadó
2017-06-28 05:21

Sorozatunkban olyan emberek történeteit mutatjuk be, akiknek nap mint nap, közvetve vagy közvetlenül szembe kell nézniük egy egész életüket meghatározó betegséggel. Ismerjék meg Anka történetét, akinél néhány éve mellrákot diagnosztizáltak.

Milyen kontrollvizsgálatok szükségesek a vastagbélrákon átesett betegeknek?

WEBBeteg összeállítás - Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus, belgyógyász
2017-05-10 13:10

A daganatos betegségen átesett, tünetmentes betegeknek bizonyos időközönként, előre meghatározott rendszer szerint konrtollvizsgálatokra szükséges menni. Az alábbiakban a gyógyult vastagbéldaganatos betegek számára szeretnénk néhány hasznos tanáccsal, információval szolgálni.

Sebészi bravúr a hasüregi daganatok kezelésében Nyíregyházán

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2017-03-24 11:25

Egy nyíregyházi orvos nem fogadta el, hogy tehetetlen az orvostudomány, amikor a daganatos betegeknél áttétek jelennek meg a hashártyán, majd szétszóródnak a hasüregben. Dr. Tóth Lajos Barna, osztályvezető főorvos hazánkban elsőként, a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban végezte el a speciális operációt hasüregi daganatos betegen.

Daganatos betegségek - Életmentő gyógytorna?

Rákgyógyítás
2017-02-21 05:21

A gyógytornát a köztudatban olyan mozgásformaként tartják számon, amelyre elsősorban a balesetet szenvedett embereknek vagy a mozgáskorlátozottaknak van szükségük. Valójában viszont sok más betegségben, így a rákkal való küzdelemben is nagy segítséget tudnak nyújtani a szakképzett gyógytornászok.