Milyen hatással van a mágnes a testre? - Az orvos válaszol

Dr. Rákóczi Éva
szerző: Dr. Rákóczi Éva, belgyógyász-infektológus - WEBBeteg
megjelent:

Szeretném megkérdezni, hogy ha egy erős mágnes naponta többször a fejem közelébe került pár héten át, akkor ettől lehet-e valami baj vagy mire hat a mágnes? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Kérdező!

Ismert az orvosi gyógyászatban a mágneses kezelés alkalmazása egyes ízületi bántalmakban, érbetegségekben, érelmeszesedésben, felső légúti hurutos kórképekben, néhány bőrbetegségben. Használják továbbá Parkinson kórban és sclerosis multiplexes betegknél is.

A mágneses mező pontos hatása azonban még nem teljesen ismert. Egyik hatása feltételezhetően az, hogy az idegsejtek közötti ingerület-átvitelt lassítja, ezáltal a fájdalomérzet csökken.

Az orvostudomány csodái

Összegyűjtöttünk, néhányat 2009 orvosi "csodáiból". Az óévben jónéhány olyan különleges eset történt, amely még a páciensek kezelőorvosait is meglepte.
Az orvostudomány csodái (Fotókkal)

Ezekre az alkalmazásokra kifejlesztett eszközöknek káros mellékhatása nem ismert, annyit tudunk, hogy terheseknek és epilepsziás betegeknek nem javasolt.

Sajnos több információval nem szolgálhatok, ha tünete, panasza van, javaslom, keressen fel egty ideggyógyászt, hogy kivizsgálhassa Önt, és segítsen megoldani problémáját.

Orvosi érdekességek

(WEBBeteg - Dr. Rákóczi Éva, belgyógyász-infektológus)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.