• Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a Heim Pál Gyermekkórházat támogatta

    Szerző: Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

    Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 2014. január 6-án 5 millió forintos adományt adott át a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztálya számára egy életmentő, cytoboxal felszerelt hematológiai automata berendezés megvásárlására.

    A leukémiás gyermekek gyógyítása során a beteg gyermek immunrendszerét agresszív kemoterápiás és egyéb gyógyszeres kezeléseknek kell alávetni, melyeknek súlyos mellékhatásai lehetnek.

    Leukémia gyermekkorban - Új utak a gyógyításban


    A gyermekkori leukémia egyik fajtájának hatékonyabb gyógyítása, valamint a kezelés során keletkező mellékhatások esélyének csökkentése lehet annak a magyar tudósok részvételével folyó kutatásnak az eredménye, amelyről a világ egyik legtekintélyesebb szaklapja, a Nature Genetics online változata számolt be. Leukémia gyermekkorban - Új utak a gyógyításban>>

    Az immunrendszer ily módon történő legyengítése annak reményében történik, hogy a betegségért felelős leukémiás sejtek maradéktalanul elpusztulnak. Azonban a kezelések során használt erős sejtmérgek toxikus hatásukat nemcsak a daganatos sejtekre fejtik ki. A szervezetet felépítő egyéb más sejtek, különösen a vér elemeinek működését rendkívüli mértékben károsíthatják. A daganatos gyermek kezelése közben a vérkép elemei rendkívül gyorsan változnak, melyet egy gyors, automatikus vérképelemző berendezés nélkül követni szinte lehetetlen. Olyan sorsdöntő állapotok alakulhatnak ki, amikor életmentő lehet a nagy pontosságú, mindenre kiterjedő, azonnali vérképvizsgálat. A kémiai elválasztáson és a nagy teljesítményű, számítógépes adatértékelésen alapuló hematológiai automata berendezés több ezer sejt megszámlálására és a vérkép teljes kiértékelésére képes, kevesebb, mint egy perc alatt.

    Hirdetés

    Mindezt kiegészíti egy úgynevezett cytobox, amely egy olyan kamra, amelyben a kis betegek számára a legpontosabban és a legnagyobb biztonsággal, steril körülmények között lehet elkészíteni a beadandó gyógyszereket. Az agresszív kezelésekben részt vevő leukémiás gyermekeknél a hematológiai automata berendezés nélkülözhetetlen a legoptimálisabb kezelési stratégia megválasztása érdekében, mert hiánya a gyermek életébe kerülhet.

    Lehet, hogy leukémiás a gyermekem?


    Nincs rosszabb, mint amikor az ember gyermeke betegszik meg. Ilyenkor egy szülő mindent megtenne azért, hogy minél hamarabb diagnosztizálják és meggyógyítsák szeretett szeme fényét. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy időben orvoshoz forduljunk! A leukémiás gyerekeknél fellépő tünetek egyike sem tipikusan jellemző a leukémiára. Ahhoz, hogy megállapítsák, hogy valóban leukémia áll-e a panaszok hátterében, igen alapos kivizsgálására van szükség. Lehet, hogy leukémiás a gyermekem?>>

    (Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány)

     

    Módosítva: 2014.01.22 15:40, Megjelenés: 2014.01.22 15:40
   • Cikkajánló

    B12-vitamin

    B12-vitamin

    Dr. Lajtos Melinda

    A B12-vitamin nélkülözhetetlen a szervezet számára. Mit kell tudni róla?

    Lézeres szemműtét

    Lézeres szemműtét

    Szponzorált tartalom

    Vajon miért ilyen népszerű a lézeres szemműtét? Utánajártunk. (x)

    Mennyi idő alatt alakulhatnak ki az egyes daganatféleségek?

    Frissen felismert daganat, de kiújulás, áttétképződés esetén is gyakran merül fel a kérdés, hogy vajon mennyi ideje lehet jelen a szervezetben a daganat? Vajon felismerhető lehetett volna-e korábban? Ha pedig szűrésen voltunk, mikor érdemes ismét ellenőriztetni magunkat?

    Különböző daganattípusok kimutatására is alkalmas az új típusú vérteszt

    A rák nem egyetlen betegség, hanem egy gyűjtőfogalom, amely száznál is többféle megbetegedést foglal magába. A Dana-Farber Rákkutató Intézet az Európai Orvosi Onkológiai Társaság (ESMO) 2019. évi kongresszusán egy olyan új típusú vértesztet mutatott be, amely nagy biztonsággal alkalmas többfajta rák kimutatására is.

    Steril szoba Nyíregyházán - Ne szenvedjen senki sem hátrányt!

    A csontvelő-átültetésen átesett gyermekek gyógyulását segíti az egy hete nyitott steril szoba, amely Nyíregyházán, egy panelházban kapott helyet.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.