• Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a Heim Pál Gyermekkórházat támogatta

    Szerző: Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

    Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 2014. január 6-án 5 millió forintos adományt adott át a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztálya számára egy életmentő, cytoboxal felszerelt hematológiai automata berendezés megvásárlására.

    A leukémiás gyermekek gyógyítása során a beteg gyermek immunrendszerét agresszív kemoterápiás és egyéb gyógyszeres kezeléseknek kell alávetni, melyeknek súlyos mellékhatásai lehetnek.

    Leukémia gyermekkorban - Új utak a gyógyításban


    A gyermekkori leukémia egyik fajtájának hatékonyabb gyógyítása, valamint a kezelés során keletkező mellékhatások esélyének csökkentése lehet annak a magyar tudósok részvételével folyó kutatásnak az eredménye, amelyről a világ egyik legtekintélyesebb szaklapja, a Nature Genetics online változata számolt be. Leukémia gyermekkorban - Új utak a gyógyításban>>

    Az immunrendszer ily módon történő legyengítése annak reményében történik, hogy a betegségért felelős leukémiás sejtek maradéktalanul elpusztulnak. Azonban a kezelések során használt erős sejtmérgek toxikus hatásukat nemcsak a daganatos sejtekre fejtik ki. A szervezetet felépítő egyéb más sejtek, különösen a vér elemeinek működését rendkívüli mértékben károsíthatják. A daganatos gyermek kezelése közben a vérkép elemei rendkívül gyorsan változnak, melyet egy gyors, automatikus vérképelemző berendezés nélkül követni szinte lehetetlen. Olyan sorsdöntő állapotok alakulhatnak ki, amikor életmentő lehet a nagy pontosságú, mindenre kiterjedő, azonnali vérképvizsgálat. A kémiai elválasztáson és a nagy teljesítményű, számítógépes adatértékelésen alapuló hematológiai automata berendezés több ezer sejt megszámlálására és a vérkép teljes kiértékelésére képes, kevesebb, mint egy perc alatt.

    Hirdetés

    Mindezt kiegészíti egy úgynevezett cytobox, amely egy olyan kamra, amelyben a kis betegek számára a legpontosabban és a legnagyobb biztonsággal, steril körülmények között lehet elkészíteni a beadandó gyógyszereket. Az agresszív kezelésekben részt vevő leukémiás gyermekeknél a hematológiai automata berendezés nélkülözhetetlen a legoptimálisabb kezelési stratégia megválasztása érdekében, mert hiánya a gyermek életébe kerülhet.

    Lehet, hogy leukémiás a gyermekem?


    Nincs rosszabb, mint amikor az ember gyermeke betegszik meg. Ilyenkor egy szülő mindent megtenne azért, hogy minél hamarabb diagnosztizálják és meggyógyítsák szeretett szeme fényét. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy időben orvoshoz forduljunk! A leukémiás gyerekeknél fellépő tünetek egyike sem tipikusan jellemző a leukémiára. Ahhoz, hogy megállapítsák, hogy valóban leukémia áll-e a panaszok hátterében, igen alapos kivizsgálására van szükség. Lehet, hogy leukémiás a gyermekem?>>

    (Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány)

     

    Módosítva: 2014.01.22 15:40, Megjelenés: 2014.01.22 15:40
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Szürkehályog-műtét

    Szürkehályog-műtét

    Szponzorált tartalom

    Fájdalommentesen kezelhető a szürke hályog és visszaállítható a látásélesség. (x)

    Anyaságra készülve

    Anyaságra készülve

    Dr. Farkas Ágnes

    10 dolog, amivel segíthetjük, hogy egészséges terhességünk legyen a jövőben.

    Láthatóvá tették a rejtőzködő rákos sejteket az immunrendszer számára

    Egy új módszerrel kutatók láthatóvá tették a rákos sejteket az immunrendszer számára és segítették, hogy az megsemmisítsen olyan daganatokat, amelyeket az immunterápia más formái nem képesek észlelni.

    Évtizedekig lappangó kórt okoz, majd öl az azbeszt

    A mezotelióma egy olyan ritka daganatos kór, aminek rendkívül hosszú - 20-40, de akár 50 év is lehet - a lappangási ideje. Nehéz diagnosztizálni, majd még nehezebb (ha egyáltalán van rá esély) gyógyítani. Kialakulásáért elsősorban az azbesztet lehet felelőssé tenni. Az okozott betegség világnapját 2004 óta minden év szeptember 26-án tartják.

    Steril szoba Nyíregyházán - Ne szenvedjen senki sem hátrányt!

    A csontvelő-átültetésen átesett gyermekek gyógyulását segíti az egy hete nyitott steril szoba, amely Nyíregyházán, egy panelházban kapott helyet.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.