Rákgyógyítás: a rák mellett mi lesz a többi betegséggel?

Rákgyógyítás
megjelent:

Megjelent a Rákgyógyítás Magazin 2012. nyári kiadása. Az ingyenes, s hirdetések nélküli lap ír a rák mellett fennálló kísérőbetegségek kezeléséről, s az elsőtől független, második rák kockázatairól.

A lap közérthetően magyarázza el az onkológiai kezelések fajtáit, ismerteti a kemoterápia típusait, a hormonterápia, az immunterápia, a célzott kezelések működését, foglalkozik az áttétek megjelenésének jellegzetességeivel. A rák kiváltó okait taglaló cikksorozatban a környezeti ártalmak kerülnek fókuszba. A rákbetegek és családjaik 2008 óta negyedévenként megjelenő országos magazinja eljut a kórházakba, klinikákra, a betegszervezetekhez, s postán is megrendelhető.

Bár a rák diagnózisa rendszerint mindent felülír, a hatásos onkológiai kezelésnek előfeltétele az is, hogy a társbetegségek is karban legyenek tartva. Nem szabad elhanyagolni a magas vérnyomást, a cukorbajt, allergiát, csontritkulást, tüdő-, vese-, szív- vagy gyomorbetegségeket, mert azok szövődményei is gátjai lehetnek a daganatellenes kezeléseknek – figyelmeztet a Rákgyógyítás Magazinnak nyilatkozó belgyógyász-onkológus.

Egy daganat sajnos nem véd meg egy másiktól – olvasható az ijesztő megállapítás egy másik cikk címeként, amelyből kiderül: ahogyan javulnak a túlélési statisztikák, s egyre hosszabb életre számíthatnak az eredményesen kezelt rákbetegek, úgy nő annak a kockázata, hogy egyszer egy elsőtől független, második primer tumorral kell szembenézniük.

A citotoxikus gyógyszerek sejtméregként pusztítják a ráksejteket, a citosztatikus készítmények közvetlenül, a hormokezelések közvetve a sejtosztódást gátolják – sorjázza a lap összeállítása az egyes onkológiai terápiák jellegzetességeit, majd sorra veszi a kombinációs lehetőségeket, elmagyarázva a daganatok érfejlődését (VEGF) vagy növekedési faktor receptorait (EGFR) gátló célzott kezelések működési alapjait is. A lap összefoglaló cikkében veszi sorra a nyirokcsomókban, a tüdőben, a májban, a csontokban, az agyban megjelenő áttétek jellemzőit és kezelési lehetőségeit.

Környezeti ártalmak mindenkit érnek, a károsító hatások semlegesítésére viszont eltérő mértékben vagyunk képesek. A szabadtéri, az otthoni vagy a munkahelyi környezet egyaránt hordoz a rák szempontjából kockázatokat, amelyek egy része kivédhető, más része viszont elkerülhetetlen – mutat rá a levegőben, a vízkészletben, a termőtalajban, a vegyszerekben és a sugárzásokban rejlő veszélyekre a lap....

A teljes cikket elolvashatja partnerünk oldalán: Rákgyógyítás: a rák mellett mi lesz a többi betegséggel?

Tovább A leggyakoribb daganatok első tünetei

Cikkajánló

Alvászavar
Alvászavar

Mutatjuk, mi és hogyan segíthet. (x)

Stressz
Stressz

Milyen következményei lehetnek?

WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus
WEBBeteg - Dr. Horváth Viktória, fogszakorvos
WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.