Cukorbetegség - Élet betegséggel cikkek

Cukorbetegség - Élet betegséggel cikkek

Tíz fontos tanács cukorbetegeknek!

WEBBeteg
2011-08-14 09:14

A cukorbetegek vércukorszintjük kontrollálásával, meg tudják előzni a nem kívánt szövődmények, ezért is nagyon fontos, hogy a betegségben érintettek a kellő információk birtokában odafigyeljenek életmódjukra, vércukorszintjükre. Tíz fontos tanács cukorbetegeknek!

Cukorbeteg gyerekek óvodai ellátása: Szándék kérdése a megoldás?

WEBBeteg - Abonyi Anita, újságíró
2011-03-17 05:17

Egyik oldalon tanácstalanság és szabályozatlanság, a másikon folyamatos kiútkeresés és lelkes összefogás tapasztalható a cukorbeteg gyermekek oktatási intézményekbe integrálásával kapcsolatban. Cukorbeteg gyermekes szülőket, önkormányzatokat és érdekvédő szervezetet kérdeztünk az ügy konstruktív megoldásáról, az információhiányról és a probléma okairól.

"Lábujjtörés után amputáció - Orvosi mulasztás?"

WEBBeteg
2011-01-09 05:17

"Cukorbeteg édesapám eltörte a lábát, és szerintem nem kapott megfelelő kezelést. Ennek eredménye az lett, hogy sajnos amputálni kell az egyik lábát. Mit gondol erről az esetről?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatából.

Cukorbetegség és alkoholfogyasztás

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2010-12-31 19:35

Az alkohol feldolgozása a szervezetben nagymértékben hasonlít ahhoz, ahogyan a zsírt bontja le, és majdnem ugyanannyi kalóriát is tartalmaz! Ezért a cukorbetegek számára az alkoholfogyasztás vércukorszint emelkedést okozhat.

Cukorbetegség - Havi hány tesztcsík rendelhető támogatással?

Springmed - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor
2010-11-09 07:36

Mi határozza meg az egészségbiztosítói támogatással rendelhető tesztcsíkok havi mennyiségét? Az egészségbiztosítói támogatással rendelhető tesztcsíkok havi mennyiségét szakmai és gazdasági szempontok határozzák meg.

Új remény a cukorbetegeknek: a fahéj

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2009-03-05 15:03

Orvosi vizsgálat bizonyítja, hogy a fahéj csökkenti a táplálékbevitel hatására felszabaduló inzulin szintjét az inzulinigény csökkenése által. Az erről szóló közlemény 2009. március 1-jén az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban jelent meg.