• Cukorbetegség: más betegségek előidézője lehet

    Szerző: WEBBeteg - B. M. , szakfordító

    A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők gyakran tapasztalnak egyéb egészségügyi panaszokat is – például szexuális zavart és szorongást.

    Egy felmérés szerint - melyben 2500 páciens vett részt - a megkérdezettek 25 százaléka mondta azt, hogy szexuális zavarokat tapasztal, továbbá 10 emberből 1 észlelt szemkárosodást. A legtöbb válaszadó elmondta, hogy esetükben más egészségügyi panaszok is jelentkeztek, mint például szívinfarktus.

    Hirdetés

    Az Egyesült Királyság Cukorbetegségért Alapítványa (Diabetes UK) szerint a betegség helyes kezelése minimalizálhatja a problémákat.

    A cukorbetegek aránya az utóbbi időkben nagymértékben növekedett. Az Egyesült Királyságban évente 125 000 új esetet diagnosztizálnak.

    10 megkérdezettből 8 felelte azt, hogy aggódik amiatt, hogy esetleg szívinfarktus, stroke és idegkárosodás érheti.

    Mi a megoldás?

    Ha nem kezelik megfelelően a betegséget, meglehetősen súlyos, és akár maradandó egészségügyi panaszok is felléphetnek.

    Az egészséges étrend és a vércukorszint rendszeres mérése nagyon fontosak ahhoz, hogy a cukorbetegséget ellenőrzés alatt tartsuk.

    Caroline Butler, a Diabetes UK szóvivője úgy nyilatkozott, nagyon fontos, hogy a cukorbetegségben szenvedő emberek folyamatosan konzultáljanak orvosukkal, hogy hatásosan tudják kezelni betegségüket.

    (WEBBeteg - B.M.)

    Módosítva: 2009.08.19 16:04, Megjelenés: 2009.08.19 16:04
   • Cikkajánló

    COVID-19 tanácsadás

    COVID-19 tanácsadás

    Medspot

    Elindult a Medspot alapítvány ingyenes tanácsadása orvosokkal, pszichológusokkal.

    Melanoma kezelése

    Melanoma kezelése

    Dr. Pukoli Dániel

    Milyen személyre szabott terápiás lehetőségek állnak rendelkezésre?

    Hogyan erősíthetik a cukorbetegek az immunrendszerüket?

    A cukorbetegek sokkal hajlamosabbak a test bármely területén kialakuló fertőzésekre, mint a diabéteszben nem szenvedők. Ráadásul a fertőzések nemcsak gyakoribbak, de általában komplikáltabbak és nehezebben kezelhetők náluk. Ez azért van, mert a cukorbetegség befolyásolja az immunrendszert.

    Cukorbetegség - Gyerekeknél gyakran csak túl későn észlelik

    Gyerekeknél a cukorbetegséget gyakran az életveszélyesen magas vércukorszint és diabéteszes ketoacidózis során diagnosztizálják. Cikkünkből megtudhatja, hogyan jelentkezik a cukorbetegség a gyermekeknél, és milyen figyelmeztető jelekre kell figyelnie!

    Mi a cukorbetegség? A diabétesz típusai

    Jelenleg még nem teljesen tisztázott, hogy miért alakul ki 2-es típusú cukorbetegség (diabétesz) bizonyos embereknél, ám a fő rizikótényezők egyértelműek. Mi a különbség az 1-es és a 2-es típusú diabétesz között?

    Metabolikus szindróma - Kezelés és megelőzés

    Kisebb táplálékbevitel és több mozgás: ezzel a metabolikus szindróma összes tünete egyszerre javítható, illetve megszüntethető.

    A cukorbetegség megelőzése - A kutatások eredményei

    A cukorbetegség megelőzése a jövő generációk egyik legnagyobb egészségügyi kihívása.

    Az inzulin szerepe szervezetünkben és a diabétesz

    A diabetes mellitus krónikus betegség, melyet az inzulin elégtelen mennyisége vagy funkciójának csökkenése okoz. A cukorbeteg páciensek esetében az anyagcsere komplex zavara alakul ki, mely számos másodlagos kórkép kialakulásához vezet.

    Mikor mondható ki valakiről, hogy cukorbeteg?

    A cukorbetegség nem egységes kórkép. Több okból alakulhat ki, ennek megfelelően lefolyása és kezelése is eltérő lehet.

    Szájüregi szövődmények cukorbetegeknél

    A cukorbetegségnek több súlyos szövődménye lehet a szervezetben és ezen belül a szájüregben is. A magas vércukorszint súlyos fog- és fogágyproblémákat okozhat, ha nem a kellő gondossággal járunk el. A megelőzésben fontos szerepe van mind a diabéteszes páciensnek, mind az őt ellátó szakértő fogorvosnak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.