25 éves a cukorbetegek magazinja, a Diabetes

Diabetes
megjelent:

Ha valakinek egy életen át együtt kell élnie betegségével, különösen igaz a bölcsesség: az információ hatalom. Ismernie kell a kéretlen kísérőt, hogy ne a betegség uralkodjon rajta. Az ehhez szükséges információk gazdag tárházát nyújtja az ország egyik első betegoktató újságja, az idén 25 éves Diabetes.

Évi hat alkalommal nyújt a cukorbetegek számára hasznos életmódi tanácsokat, híreket a gyógyszerekről, gyógyászati segédeszközökről. Az orvosok által írt cikkek a kezdő és már tapasztalt diabéteszesek számára egyaránt biztos elméleti alapot biztosítanak. A lap közkedvelt rovatai a kiszámolt tápértékekkel (Kcal, szénhidrát, fehérje, zsír) megjelentetett ételrecepteket összegyűjtő Receptsarok és a gyermekek számára készített képregény, Peti doktor bácsi és Fecsi, az inzulinadagoló toll barátságának története.

25 éve csak a Veszprém megyében élők olvashatták a 2.000 példányban megjelenő lapot, mert az Alapítvány a Cukorbetegekért, a lap tulajdonosa, veszprémi illetőségű. A ma közel 30.000 példányban készülő, igényes kivitelű magazin 16 éve − amióta a Tudomány Kiadó gondozza −, az ország minden részén eljut a cukorbetegekhez.

A 25 éves jubileum alkalmából szeptember 7-én Balatonfüreden, 10.00 órai kezdettel a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban születésnapi ünnepséget szervez a lap és kiadója. A nagyterem színpadán tanító és szórakoztató műsorok, köszöntők, díjátadások lesznek, a több kisebb előadóban neves hazai szakemberek, orvosok, nővérek és maguk az érintettek közreműködésével folyamatosan követik majd egymást az előadások, beszélgetések.

Az előterek és folyosók tágas teret nyújtanak a kiállítási standoknak, a kedvezményes vásárnak, a szűrővizsgálatoknak. Az előadások alatt a gyermekek szórakozásáról animátorok gondoskodnak. A nap folyamán értékes nyeremények találnak gazdára. A program zárásaként a Benkó Dixieland Band szórakoztatja a vendégeket.

A belépés ingyenes, de a termek befogadóképessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebb információ: www.diabetes.hu/25ev

diabetes

Cikkajánló

Endometriózis
Endometriózis

A mozgás- és manuálterápia szerepe.

Lázcsillapítási módszerek
Lázcsillapítási módszerek

Mi a teendő láz esetén?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Laczikó Dorottya, klinikai kutató
WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.