• Újra itt az Egy Cseppes Patikahét

    Szerző: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

    November 12-18. között az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ismét Egy Cseppes Patikahetet szervez. A mostantól Cseppont Patikáknak nevezett egycseppes gyógyszertárakban egészségügyi szűrésekre egész évben lehetőség nyílik. Egyszer élünk. A cukorbetegség figyelmet követel.

    November 12-18. között az Egy Cseppes Patikahéten a Cseppont Patikákban 27% kedvezménnyel vásárolhatók meg az Accu-Chek Active vércukormérők, az Accutrend Plus koleszterinmérők, az Accutrend Cholesterol tesztcsíkok és a dr.hu BD-8200 automata felkaros vérnyomásmérők.
    Az “egycseppes” gyógyszertárakat mostantól Cseppont Patikáknak nevezi az alapítvány, ami arra utal, hogy ezeken a “check-point”-okon minden érdeklődőnek lehetősége van egészségi értékeinek ellenőrzésére.

    Hirdetés

    Fontos információk


    Az Egy Cseppes Patikahét honlapja>>

    A Cseppont Patikák listája>>

    Az Egy Cseppes Patikahét Facebook oldala>>

    Az Erős Antónia által életre hívott Egy Csepp Figyelem Alapítvány hagyományosan évente kétszer hirdeti meg az Egy Cseppes Patikahét elnevezésű programját, hogy mindenkihez eljuttassa az üzenetet: a Cseppont Patikákban egész évben lehetőség van jelképes összegért a vércukorszint és a vérnyomás ellenőrzésére, sőt a legtöbb helyen még a koleszterinszint tesztelésére is.

    A patikai szűrések lehetőségét az Egy Csepp Figyelem Alapítvány teremtette meg a gyógyszerészekkel közösen 2005-ben, és mára országszerte több, mint 500 Cseppont Patikában érhetők el jelképes összegért a helyi egészségügyi szűrések.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Cseppont Patikák listája egyre bővül; az Egy Csepp Figyelem Alapítvány honlapján mindenki könnyen megtalálhatja a számára legegyszerűbben megközelíthető “egycseppes” gyógyszertárat.

    Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy cukorbetegek. A 2-es típusú cukorbetegség egészséges életmóddal megelőzhető, a szövődmények részben a korai felismeréssel elkerülhetők. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2005 óta több tízezer ember egészségügyi értékeit mérte meg ingyenes programjaiban.

    Az Egy Cseppes Patikahét támogatói az Accu-Chek Active, az Accutrend Plus és a dr.hu.

    (Egy Csepp Figyelem Alapítvány)

    Legutóbb frissült: 2012.11.12 12:05
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Az elhízott 2-es típusú diabéteszes betegek kezelése

    Az elhízás és a 2-es típusú diabétesz napjainkban az iparilag fejlett országok legjelentősebb népegészségügyi problémája, gyakoriságuk az elmúlt években járványszerűen emelkedett. A két betegség társulása igen gyakori. Az elhízottak jelentős részénél már észlelhető valamilyen metabolikus anyagcsere-eltérés, prediabétesz, diabétesz. A krónikus szövődmények, társbetegségek kialakulásának kockázata a két betegség társulása esetén összeadódik, tovább emelkedik.

    A gasztroparézis kezelése

    A gasztroparézis kezelése a tünetek súlyosságától függ. Az esetek többségében a kezelés a betegséget nem gyógyítja, viszont egy kielégítő egészségi állapotot segít fenntartani.

    Cukorbetegség: kötelező szűrés?

    Indokolt a kötelező diabéteszszűrés bevezetése a Magyar Diabetes Társaság (MDT) első, kockázatalapú szűrésének eredményei alapján, amelyeket szerdán mutattak be a Magyar Tudományos Akadémián.

    Cukorbetegség: Mikor menjünk szűrővizsgálatra?

    Súlyos, de korai tünetekkel sokszor nem járó betegségek szűrővizsgálati programjának elindítását, gyakran nehéz eldönteni. Ez a helyzet a cukorbetegséggel is.

    Ingyenes szűrővizsgálatokkal vár a Szívünk Napja

    Az eddigiekhez hasonlóan idén is szeptember utolsó vasárnapján tartják a Szív Napja rendezvényt. Budapesten, a városligeti nagyréten kilenc helyszínen várják az érdeklődőket a szervezők.

    Kékben a diabétesz ellen - Diabétesz Világnap

    Az ország orvosi egyetemeinek hallgatói ismert személyiségekkel az ország négy nagyvárosában (Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs) élőláncból formálták meg a Diabétesz Világnap szimbólumát, a kék kört.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.