COPD - Betegségek megértése: terápia cikkek

COPD - Betegségek megértése: terápia cikkek

Tények a COPD-ről

Ötvenenentul.hu
2021-12-30 17:36

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat erről az egyre több ember életét megnehezítő, összetett betegségről. A COPD-t gyakran tekintik a modern, nagyvárosi létforma, illetve a dohányzás természetes velejárójának, amennyiben az érintettek felismerik, hogy a menetrendszerűen visszatérő (reggeli) köhögés hátterében a COPD áll.

A COPD kezelési lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
2021-11-17 07:03

A COPD nem gyógyítható, a tünetek viszont mérsékelhetők, csökkenthető a különböző szövődmények kockázata, illetve az életminőség is javítható.

COPD: maradjunk mozgásban a járvány idején is!

Tüdőközpont - Dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász
2020-03-18 11:04

A krónikus obstruktív légúti betegségben (COPD) szenvedők esetében fokozott óvatosság indokolt, hiszen alapbetegségük miatt a koronavírus járvány rizikócsoportjaiba tartoznak.

Az éneklés a légúti, a COPD-s betegek légzőterápiája

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
2018-11-28 14:36

Az asztma és a belégzést durván nehezítő egy másik betegség - a magyarul csak nehézkes fordításban emlegetett kór: a krónikus obstruktív tüdőbetegség (rövidítve COPD) - érintettjeinek száma hazánkban megközelíti az 1 milliót. További riasztó adat, hogy a lakosság csaknem egynegyedénél fordul elő légúti allergia.

A légúti szűkület okai

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
2018-03-15 14:55

A COPD legjelentősebb rizikófaktora a hosszú távú dohányzás. Minél több éve dohányzik, és minél több doboz cigarettát szív el naponta, annál nagyobb az esélye a megbetegedésre.