Bőrbetegségek - Egészségmegőrzés cikkek

Bőrbetegségek - Egészségmegőrzés cikkek

A furunkulus megelőzése és kezelése

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
2022-05-24 05:03

A furunkulus (furunculus) és a karbunkulus (carbunculus) a szőrtüszőkre lokalizálódó mély, esetenként kifejezett fájdalommal kísért gennyet ürítő bőrelváltozás.

A bőrgomba tünetei és hajlamosító tényezői

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
2022-05-18 14:33

A bőrgombásodás napjainkban gyakori jelenség. Egyes gombafélék környezetünk természetes részei, amelyek csak akkor okoznak betegséget, ha szaporodásukhoz kedvező feltételeket biztosítunk, és legyengült szervezetünk nem képes ellenük védekezni.

Narancsbőr elleni orvosi tanácsok

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
2022-05-14 09:33

A narancsbőr (cellulit) legfőbb oka a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara, a hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közé, lassul a visszaszívódás és elszállítás, ami ödémához vezet. Már egy egész sereg cég próbál segíteni a nők millióit érintő problémán, a narancsbőr eltüntetésére igyekszik megoldást találni.

Milyen napvédő terméket válasszunk?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-05-08 11:36

A hőmérséklet globális emelkedésével évről évre fokozódik a bőrrák kockázata is. A megfelelő napvédelemmel, napvédő szerek használatával elkerülhető a napégés és az UV sugárzás káros következményei. De melyik termék a legjobb?

Hogyan hat a tavaszi napsugárzás a bőrre?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-04-29 13:03

Végre itt a tavasz, süt a nap! Milyen következményekkel jár ez a bőrünket illetően? Érdemes megfontolni az orvos hasznos tanácsait, mielőtt napozni indulunk.

A sokoldalú körömvirág - Milyen problémák esetén hatásos?

WEBBeteg - B. M. , szakfordító, lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-03-26 19:03

A körömvirág (Calendula officinalis) egész Európában elterjedt gyógynövény. A gyógyászatban a szárított virágokat használják fel, mivel a növény értékes hatóanyagai nagyrészt a sárga színű virágokban koncentrálódnak.

Tyúkszem - Kezelés és megelőzés

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, Dr. Reinhardt István
2022-03-12 13:36

A tyúkszem (orvosi nevén clavus) a bőr mélyebb rétegeiből fejlődő, megvastagodott elváltozás a talp bőrén. A lábfej csontjai által a talppárnákra és a lábujjakra gyakorolt nyomás a tyúkszemek miatt gyakran fájdalmas lehet.

Bőrproblémák és pszichés terhelés - Van kiút

Német Borbála, klinikai szakpszichológus
2022-02-24 22:03

A bőrtünet és a pszichénk kapcsolata kétirányú. Egyrészt a krónikus bőrproblémák hátterében lelki tényezők is állhatnak. Másrészt a látható bőrtünetek maguk is nehézségeket okoznak, mely a negatív stressz és a bőrtünet ördögi körét képezi.

Tippek a pikkelysömör téli fellángolása ellen

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász, onkológus
2022-02-14 07:33

A pikkelysömörrel élők jól ismerik a téli időjárás veszélyeit, hiszen ebben az időszakban gyakrabban kiújulnak a kellemetlen bőrpanaszok. Jó hír, hogy a hideg időjárás és fűtött szoba bőrszárító hatásai ellen több módon is lehet védekezni.