Újabb házi segélyhívókat szereltek fel Kaposváron

Szerző: MTI

Újabb segélyhívó készüléket szereltek fel egyedül élő, 65 év feletti kaposváriak lakásába, így már 120 házi segélyhívó működik Kaposváron - közölte a városháza kedden az MTI-vel.

Szita Károly polgármester elkötelezett az iránt, hogy a kaposváriak közösségének minden olyan idős tagja megkaphassa ezt a segítséget, akinek egészségi állapota szükségessé teszi - olvasható a közleményben. Az újabb segélyhívók felszerelésére az önkormányzat csaknem 1,7 millió forintot költött.

Tavaly 211 esetben kértek segítséget

A segélyhívók fenntartására, üzemeltetésére évente hárommillió forintot fordít az önkormányzat.

Kaposváron 2008-ban 70 készülékkel indult a program. Tavaly 211 esetben kértek ilyen módon segítséget, az idén csaknem száz hívás érkezett az időseket gondozó Liget otthonba, ahonnan a jelzéskor a gondozó azonnal indul a segítséget kérőhöz.

A segélyhívó készüléket azok az idősek, fogyatékkal élő vagy beteg emberek kérhetik, akik otthonukban élnek és egészségi állapotuk, valamint szociális helyzetük miatt rászorulnak.

Életveszélyes helyzetek, amikor minden perc számít

Sokat olvasunk, hallunk azokról a betegségekről, azokról az életveszélyes pillanatokról, amelyekben legtöbbször a lélekjelenlét, a gyorsaság és a megfelelő tudás jelentheti egy embertársunk, szerettünk életét. Cikkünkben az Országos Mentőszolgálat Alapítvány tanácsait olvashatja. Életveszélyes helyzetek, amikor minden perc számít - Stroke és szívinfarktus.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Milyen típusú fogamzásgátló tabletta való nekem? - Töltse ki tesztünket! (x)

A felfekvés fokozatai A felfekvés fokozatai

A kialakult felfekvést a stádiumának megfelelően kezelni kell.

Otthonápolás: így spórolhatunk az...

Ha egy családtag súlyos betegségéből adódóan otthonápolásra szorul, az a családtagok számára is megterhelő fizikailag, lelkileg és anyagilag is....

Az intenzív osztály elhagyása után...

Bár számtalan koronavírus-fertőzött életét mentették meg az intenzív osztályokon, sok beteg élete távolról sem tért vissza a régi minőségébe....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.