A magyarországi hospice ellátásról készült kiadvány

Szerző: MTI

Az intézeti és az otthoni hospice ellátás magyarországi rendszeréről készített szakmai füzetet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

A központ honlapján olvasható tájékoztató szerint az anyag a terület jogi és finanszírozási háttere mellett a hospice szervezeti formáiba és az ellátás igénybevételének folyamatába ad betekintést. Olvashatók a kiadványban a hospice aktuális betegellátási, oktatási és finanszírozási adatai is.

Mint írták, az OBDK a Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése című kiemelt projekt keretében készített ellátottjogi kiadványával is segíteni kívánja az érintettek és az érdeklődők tájékoztatását.

Az OBDK kiadványsorozatának részeként korábban a szociális ellátórendszer szolgáltatásairól és a szakosított ellátásokról, valamint a gyermekvédelmi szakellátásba (gyermekotthonba), nevelőszülőkhöz került gyermekeknek, valamint szüleiknek szóló hasznos tudnivalókat tartalmazó füzetcsomagot készítettek korábban.

Hospice ellátás a beteg otthonában

Életünk legszomorúbb, legnehezebb időszaka, mikor hosszas, fájdalmas betegség mellett kell szeretett családtagunknak erős támogatást nyújtani, és szeretnénk minél emberibbé, bensőségesebbé, szerettünk életéhez is méltóvá tenni az utolsó hónapokat, és búcsúzás napjait, óráit. Hospice ellátás a beteg otthonában

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Porckorongok Porckorongok

A porckorong-előboltosulás és -kiboltosulás tünetei és kezelése.

Az intenzív osztály elhagyása után...

Bár számtalan koronavírus-fertőzött életét mentették meg az intenzív osztályokon, sok beteg élete távolról sem tért vissza a régi minőségébe....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.