• A magyarországi hospice ellátásról készült kiadvány

    Szerző: MTI

    Az intézeti és az otthoni hospice ellátás magyarországi rendszeréről készített szakmai füzetet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

    A központ honlapján olvasható tájékoztató szerint az anyag a terület jogi és finanszírozási háttere mellett a hospice szervezeti formáiba és az ellátás igénybevételének folyamatába ad betekintést. Olvashatók a kiadványban a hospice aktuális betegellátási, oktatási és finanszírozási adatai is.

    Mint írták, az OBDK a Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése című kiemelt projekt keretében készített ellátottjogi kiadványával is segíteni kívánja az érintettek és az érdeklődők tájékoztatását.

    Hirdetés

    Az OBDK kiadványsorozatának részeként korábban a szociális ellátórendszer szolgáltatásairól és a szakosított ellátásokról, valamint a gyermekvédelmi szakellátásba (gyermekotthonba), nevelőszülőkhöz került gyermekeknek, valamint szüleiknek szóló hasznos tudnivalókat tartalmazó füzetcsomagot készítettek korábban.

    Hospice ellátás a beteg otthonában

    Életünk legszomorúbb, legnehezebb időszaka, mikor hosszas, fájdalmas betegség mellett kell szeretett családtagunknak erős támogatást nyújtani, és szeretnénk minél emberibbé, bensőségesebbé, szerettünk életéhez is méltóvá tenni az utolsó hónapokat, és búcsúzás napjait, óráit. Hospice ellátás a beteg otthonában.>>

    (MTI)

    Módosítva: 2014.08.27 17:12, Megjelenés: 2014.08.27 17:12
   • Cikkajánló

    Eperallergia

    Eperallergia

    Dr. Garaczi Edina

    Az eper fogyasztása kellemetlen tüneteket is okozhat.

    COVID-19

    COVID-19

    Fazekas Erzsébet, újságíró

    Mekkora annak a kockázata, hogy felületekről fertőződünk meg a koronavírussal?

    Az ellátásom a jogom - amit a hospice ellátásról tudni kell

    Idén október 12. a palliatív és hospice ellátás világnapja. Az idei világnap mottója: Az ellátásom a jogom. Ebből az alkalomból összegyűjtöttük, amit tudni kell az ellátással kapcsolatban.

    Több mint háromezerrel bővült az ápolási díjra jogosultak köre

    Több mint háromezerrel, 50 700-ról 54 ezerre bővült azoknak a köre, akik jogosultak az ápolási díj valamelyik formájára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA