Alvás Világnapja - World Sleep Day 2018

Szerző: Budapesti Alvásközpont

Az Alvás Világnapja nemzetközi esemény, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az alvás fontosságára az életminőség szempontjából. Ezen a napon a világ számos országában orvosok, kutatók, gyógyítók és civil szervezetek fognak össze, hogy bemutassák: az álmosság és a kialvatlanság már-már népbetegség, és megelőzésére, kezelésére sokkal több figyelmet kell fordítanunk.

A World Sleep Day nemzetközi szervezetével, a World Association of Sleep Medicine és a World Sleep Society partnerségével Budapesten tízedik alkalommal kerül sor az Alvás Világnapja eseményére. A 2018. évi WSD jelmondata: Join the Sleep World, Preserve Your Rhythms to Enjoy Life.

A 2018-as világnapon a következő témakörök kerülnek fókuszba

  • alvás és egészség,
  • alvást segító módszerek és eszközök.

World Sleep Day - 2018.

A rendezvényt a korábbi évekhez hasonlóan nagy médiaérdeklődés kíséri, jelen lesznek a témával foglalkozó hazai szakemberek, orvosok, gyógyítók, alvásterapeuták és újságírók.

  • A World Sleep Day Hungary időpontja: 2018. március 13-a, kedd 10 óra.
  • Helyszín: Budapest

Szakmai partnerek: Magyarország Átfogó Egészségügyi Szűrőprogramja, Budapesti Alvásközpont, Magyar Alvástársaság, Magyar Tüdőgyógyász Társaság, Magyar Pszichiátriai Társaság, Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet, Global Innovation, Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szövetség, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és mások.

További információ: www.napialvas.hu

(Budapesti Alvásközpont)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Pozitív HPV-diagnózis Pozitív HPV-diagnózis

A citológiai vizsgálatot rendszeresen ismételni kell. Mit tehetünk még? (x)

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Milyen típusú fogamzásgátló tabletta való nekem? - Töltse ki tesztünket! (x)

Harc a horkolás ellen - Milyen...

Szinte minden embert érint valamilyen formában a horkolás. Habár hajlamosak vagyunk úgy hinni, hogy a horkolás csak egy idegesítő zaj, fontos tudni...

Alváslabor nyílt a Szent János...

Az intézmény csecsemő- és gyermekosztályán szakmai csoport bevonásával vizsgálják a gyerekek alvási zavarai mögött meghúzódó okokat.

Így alszunk járvány és háború...

Az Alvás Világnapja a nemzetközi alvás szervezet, a World Sleep Society, korábban World Association of Sleep Medicine 65 országot magában foglaló...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.