Allergia - Betegségek megértése: tünet cikkek

Allergia - Betegségek megértése: tünet cikkek

Nem szezonális (perzisztáló) allergiás nátha

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
2013-11-01 23:37

Számos beteg azért nem gondol arra, hogy nem szezonális allergiája is van, mert az egyébként enyhe és ritkán jelentkező panaszok csak pollenszezonban súlyosbodnak.

Allergia - A legelső tünetektől

Orvostkeresek Egészségmagazin
2013-09-09 09:41

Az utóbbi évtizedekben ugrásszerűen megemelkedett az allergiás betegek száma. A magyar lakosság harmada szenved valamilyen allergiás betegségben. A tünetek kialakulásában számos tényező játszik szerepet.

Méh- és darázsméreg allergia - tünetek és teendők

Orvostkeresek Egészségmagazin
2013-07-10 05:21

A rovarcsípés-allergia az egyes rovarok csípése következtében, az egyén immunrendszerének válaszkészségétől függően kialakuló túlérzékenységi reakció. Csípést okozhat szúnyog, darázs, méh, bögöly, pók, hangya, kullancs vagy vízparti nyaraláskor a medúza és a tengeri sün is.

Az elsőszülötteknél nagyobb az allergia kockázata

Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gyermekgasztroenterológus
2013-03-12 11:17

Már a várandósság hónapjaiban eldőlhet, hogy a születendő gyermeknél a későbbiekben jelentkeznek-e majd allergiás tünetek. A betegség kialakulását ezen felül a születési sorrend is befolyásolhatja.

Az allergiás nátha kivizsgálása

WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
2012-12-07 02:51

Az allergia megfelelő kezelési módját az allergia fajtájának és súlyosságának ismeretében lehet kiválasztani, ezért számos kérdésre és vizsgálatra számíthat, ha panaszaival orvoshoz fordul.

A gyermekkori szénanátha tünetei

Allergiaközpont
2011-09-16 18:37

Hazánkban a lakosság 20-40 százaléka szenved valamilyen allergiás betegségben, és a számok sajnos növekedést mutatnak. Az allergiás megbetegedések között is kimagasló gyakorisággal fordulnak elő a légúti allergiák.

Parlagfű: jótékony és hasznos növény?

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró
2011-08-24 11:41

Az interneten kering egy levél, amelynek írója azt taglalja, a parlagfű mennyire egészséges és intelligens növény. Annak fényében, hogy minden lehetséges fórumon ennek ellenkezőjéről hallani, érdekes állításokat tartalmaz, mind orvosi, mind növénytani szempontból.

Veszélyes-e a darázscsípés?

Orvostkeresek Egészségmagazin
2011-07-25 11:17

A rovarcsípés-allergia az egyes rovarok csípése következtében, az egyén immunrendszerének válaszkészségétől függően kialakuló túlérzékenységi reakció.

Hidrogénteszt a laktózérzékenység kivizsgálására

freepress.hu
2011-05-09 12:17

A tejcukorérzékenység (laktózérzékenység, laktózintolerancia) kimutatásához - a betegség gyanúja esetén - hidrogéntesztet, más néven hidrogén kilégzési tesztet alkalmaznak. A vizsgálat menetéről Dr. Török Attila gasztroenterológus számolt be.