Allergia

Allergia

Ekcéma - Mi okozhatja, és hogyan kezeljük?

Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
2020-11-16 22:03

Vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák, rohamszerű viszketési inger. Az ekcéma jól látható tünetei mögött sok esetben nehéz felfedezni a kiváltó okokat. Táplálkozás, stressz, öröklött hajlam, kozmetikum vagy ékszerek?

A nő, aki allergiás a vízre

WEBBeteg - Cs. K. fordító
2009-08-07 10:22

A ritka betegség neve aquagenic urticaria, és előfordulása olyan ritka, hogy 230 millióból 1 embert érint. Michaela Duttonnál az után jelentkezett, hogy életet adott gyermekének.

A nő, aki allergiás a saját gyerekére

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos
2009-08-03 20:10

Mikor Joanne Mackie életet adott fiának, Jamesnek, semmi másra nem vágyott, mint, hogy ölbe vegye és magához ölelje. De a 28 éves brit nő nem volt képes ezek egyikére sem, mert mint kiderült, allergiás a saját gyermekére.

Minden ételre allergiás egy fiú

Független Hírügynökség
2009-07-28 21:45

Vízen, és egy bizonyos limonádén kívül semmi más nem tud fogyasztani egy súlyos ételallergiától szenvedő ausztrál fiú - írta kedden a The Advertiser című ausztrál lap. Az orvosoknak "semmi ötletük" nincsen arra, hogy pontosan mi baja van az ötéves Kalebnek, azon kívül, hogy bármit eszik, nagyon rosszul lesz, és fekélyek alakulnak ki gyomrában.

Ételallergia ellen is hatékony lehet az immunterápia

MTI
2009-07-07 10:37

A környezeti allergének közül a méhcsípés, a pollen, a penész és a poratka ellen már alkalmazzák gyerekeknél és felnőtteknél is a deszenzitizálást, amikor a szervezetet fokozatosan hozzászoktatják az erős immunválaszt okozó anyaghoz.

Jobban járunk, ha az orvossal iratjuk fel az allergia gyógyszert

orvostkeresek.hu
2009-07-06 11:40

Július 1-től az allergiások számára nélkülözhetetlen antihisztaminok többsége már vény nélkül kapható a patikákban. A betegek számára azonban fontos információ, hogy az így vásárolt készítmények egy részére nem jár támogatás, recept nélkül kizárólag teljes áron vásárolhatóak meg.

Minden ötödik ember allergiás hazánkban

WEBBeteg - Krasznai Éva, újságíró
2009-07-04 15:08

A Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság /MAKIT/ nyaranta az Allergia Napon az allergológiai megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a megelőzés, a szűrővizsgálatok fontosságára és szükségességére figyelmeztet.

Együtt a legrosszabb: légszennyezettség és allergia

Budai Allergiaközpont
2009-06-17 13:05

Közeleg június 30-a, a földhasználók számára törvényben előírt határidő területük parlagfű-mentesítésére, melynek elmulasztása akár 2 millió forintos bírsággal is járhat. Különösen fontos ez a nagyvárosokban és környékükön, mivel a légszennyezettség fokozza az allergiás reakciókat.

Jó az autók légkondicionálója az allergia ellen

Független Hírügynökség
2009-05-20 10:22

Német tudósok szerint az autók légkondicionáló berendezése a kórokozók, gombaspórák és a szennyező részecskék több mint 80 százalékát képes kiszűrni a külső levegőből.

Az elhízás növeli az allergia kockázatát

MTI
2009-05-11 17:35

Az elhízott gyerekeknél és tinédzsereknél nagyobb eséllyel alakul ki allergia, főként ételallergia - derült ki amerikai kutatók legújabb felméréséből.

Ami az egyiknek gyógyszer, a másiknak méreg

dermatica.hu
2009-04-10 12:03

Az illatszer boltok polcain egymás után sorakoznak a különböző elnevezésű, illatú és öszetételű kozmetikumok. A hypo-, bio-, és naturkozmetikumok útvesztőjében valóban nehéz kiigazodnunk, ebben kértük dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus segítségét.