Minden ételre allergiás egy fiú

Független Hírügynökség
megjelent:

Vízen, és egy bizonyos limonádén kívül semmi más nem tud fogyasztani egy súlyos ételallergiától szenvedő ausztrál fiú - írta kedden a The Advertiser című ausztrál lap. Az orvosoknak "semmi ötletük" nincsen arra, hogy pontosan mi baja van az ötéves Kalebnek, azon kívül, hogy bármit eszik, nagyon rosszul lesz, és fekélyek alakulnak ki gyomrában.

Az Ausztrália déli részén található lévő Hillbank városában elő fiút napi húsz órán át egy gép eteti, amely közvetlenül a gyomrába juttatja a szükséges tápanyagokat.

Minden az allergiáról

Allergia-aloldalunkon mindent információt megtalál a gyógyszerallergián át a latexallergiáig. Pollennaptár, asztma-teszt, tápanyagtartalom, élelmiszer-adalékanyagok.

A család éttermi vacsoráin csak egy pohár jeget kaphat, és születésnapi tortáját sem kóstolhatta meg a gyertyák elfújása után.

Krónikus felszívódási zavartól szenved, azaz emésztőrendszere nem szívja fel az ételt - közölte a fiú anyja.

Melissa Bussenschutt elmondta, hogy az orvosok vizsgálják, hogy ez mitől lehet, de egyelőre "semmi ötletük" arra, hogy pontosan mi baja lehet Kalebnek.

Minden huszadik gyereknek van valamilyen ételallergiája

Nagyjából minden huszadik gyereknek van valamilyen ételallergiája, de azok többsége enyhe, és idővel megszűnik - írta az ausztrál lap.

Kaleb esete "nagyon ritka" - mondta el Peter Sly professzor egy vezető ausztrál allergia szakértő. A fiú külföldön lévő orvosát a lap nem tudta elérni, hogy nyilatkozzon az esettel kapcsolatban.

(FH)

Cikkajánló

Ételallergia
Százezrek küszködnek Magyarországon puffadással, hasmenéssel vagy székrekedéssel, gyomorgörcsökkel, emésztési gondokkal, különféle bélproblémákkal, így egyre inkább előtérbe kerülnek az ételintolerancia és ételallergia kimutatására szolgáló vizsgálatok. Ha bebizonyosodik a betegség, azon gyógyszer nélkül, megfelelő diétával segíteni tudnak.
Penészes élelmiszer
Penészes élelmiszer

Mi bajunk lehet, ha ettünk belőle?

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.