Jó az autók légkondicionálója az allergia ellen

Szerző: Független Hírügynökség

Német tudósok szerint az autók légkondicionáló berendezése a kórokozók, gombaspórák és a szennyező részecskék több mint 80 százalékát képes kiszűrni a külső levegőből.

A hannoveri orvosegyetem kutatócsapata 3 gépkocsit tesztelt. Az egyik egy 1998-as Volkswagen Passat volt, amely már 110 ezer kilométert tett meg, a másik egy 2003-as VW Polo, mindössze 10 ezer kilométerrel, a harmadik pedig egy 1997-es SEAT Alhambra, amelynek 175 ezer kilométer volt az órájában.A kutatók szerint a levegő mikrobiológiai minősége óriási mértékben, 80,5 - 88,7 százalékkal javult, amikor a légkondik be voltak kapcsolva.

A tudósok hangsúlyozzák, hogy a tesztet olyan kocsikon végezték, amelyeknek a légkondicionálója megfelelően karban volt tartva, és a légszűrők rendszeresen cserélve.

A kutatók szerint a gépkocsi-tulajdonsoknak azonnal meg kell vizsgáltatniuk a légkondit, mihelyt furcsa szagot éreznek.

A német vizsgálatról egy helsinkiben folyó mikrobiológiai kongresszuson számoltak be.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Tehet-e a krónikus stressz az allergia...

Hogyan erősödnek fel a szomatikus (testi) tünetek a pszichét ért stresszfaktorok megjelenésével? Hogyan függ össze a krónikus gyulladás és a...

Ezért jobb felíratni az...

A patikákban több antihisztamin vény nélkül is megvásárolható, ám bizonyos készítményekhez csak receptre tudunk hozzájutni.

Torokgyulladás a légkonditól?

A torokfájás és -gyulladás nem csak a hideg évszakban jelentkezhet, nyáron is sokan szenvednek a fájdalomtól, kaparó érzéstől. Dr. Augusztinovicz...

Légkondicionáló pro és kontra

A nyári melegben csak egy gombnyomás, és máris kellemesen hűvös levegő árasztja el a lakást, vagy az autót, és nincs ez másként a munkahelyi...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.