• Mérséklődik, de hétvégétől újra fokozódik a parlagfű pollenszórása

        Szerző: polleninfo.oki.hu

        Az átvonuló hidegfront, illetve az azt kísérő csapadékos idő hatására a parlagfű pollenkoncentrációja átmenetileg országszerte mérséklődik.

        Hirdetés

        Hétvégétől ismét emelkedik

        Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az átmeneti csökkenés után várhatóan országszerte ismét emelkedni kezd, egyre nagyobb területen érheti el újra a magas szintet (I. fokú riasztás). A hétvégén az Alföld keleti területein, valamint a középső országrészen sokfelé már nagyon magas parlagfű pollenterhelésre (II. fokú riasztás) is számítani lehet.

        (polleninfo.oki.hu)

        Módosítva: 2019.08.15 11:06, Megjelenés: 2019.08.15 11:06
      • Nyomtatás
      • Cikkajánló

        Depresszió

        Depresszió

        Dr. Zsuga Judit

        A genetikai hajlam és a környezeti hatások együtt vezetnek kialakulásához.

        A zaj hatása

        A zaj hatása

        B. V., újságíró

        Mekkora zaj ártalmas? Hogyan védekezhetünk a zajártalmak ellen?

        Hogyan mentsünk életet allergiás sokk esetén?

        Különböző élelmiszerek, gyógyszerek, de akár darázscsípés is kiválthat súlyos, esetenként akár életveszélyes allergiás reakciót. Az úgynevezett anafilaxiás sokk váratlanul jön, sokan ráadásul nem is tudják, hogy ők maguk vagy egy családtagjuk érintett.

        A gyermekkori ételallergiáról általánosságban

        A gyermekkori ételallergia hazánkban a gyermekek kb. 7 százalékát érinti. Gyakorisága miatt jelentős, ezért összeszedtük róla a legfontosabb tudnivalókat.

        Kérdések és válaszok a parlagfű-allergiáról

        A növény virágzásának csúcsidőszaka augusztus közepétől szeptember közepéig tart.

        Mi az a keresztallergia?

        Többen megfigyelhették már, hogy allergiás panaszaik - főleg allergiaszezonban - olyankor is erősödnek, amikor nincs semmilyen jel arra, hogy az allergén-koncentráció emelkedett lenne a környezetben. A panaszokat ez esetben keresztallergia is okozhatja.

        Parlagfű allergiások óvatosan fogyasszanak steviát!

        A stevia (sztívia) a jázminpakóca nevű növény leveléből készült, cukorbetegek, diétázók körében közkedvelt édesítőszer. A természetes, kalóriamentes, a nádcukornál akár 200-300-szor édesebb sztívia fogyasztása parlagfű allergiásoknál azonban kellemetlen tüneteket is okozhat.

        Itthon a parlagfű, a skandináv országokban a poratka az első számú allergén

        Az elmúlt húsz évben megduplázódott az allergiások száma Magyarországon, jelenleg a lakosság negyedénél mutatható ki valamilyen túlérzékenységi tünet. Az allergia a környező országokban élőket sem kíméli, van, ahol még magasabb a betegek aránya.

        Parlagfű-allergia és immunterápia

        Elkezdődött az allergiaszezon, ismét hosszú a várakozás az allergológusnál: megérkeztek a nyírfa, mogyoró allergiások, ők a már kialakult allergiás tüneteik miatt jöttek gyógyszert felíratni.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
      • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA